Microsoft Windows Live és Office Live: új, internet-alapú szoftverszolgáltatás

2005. november 05.
3.4741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette két új, internet-alapú szoftverszolgáltatását: a Windows Live és a Microsoft Office Live szolgáltatások új funkciókkal bővített, egyszerű számítógép-használatot biztosítanak az egyéni felhasználók és a kisvállalkozások számára.

Az új fejlesztések hasznos szolgáltatásokkal egészítik ki a Microsoft Windows és a Microsoft Office termékeket: a Windows Live az egyéni felhasználók digitális világának különböző elemeit segít egységbe szervezni, míg az Office Live szolgáltatás a kis méretű vállalkozások számára könnyíti meg a napi működést az internet felhasználásával.

A sajtó képviselői és elemzők számára tartott tájékoztatón Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője, illetve Ray Ozzie, a Microsoft technológiai vezetője első alkalommal ismertették ezeket az új fejlesztéseket. A bejelentés kiváló alkalmat nyújtott az Xbox Live technológia bemutatására is. A most bejelentett szolgáltatások mindegyike a Microsoft azon hosszútávú stratégiai célkitűzését tükrözi, miszerint mind a felhasználók, mind pedig a fejlesztők számára újfajta felhasználói értéket és fejlesztési lehetőségeket biztosító szoftvereket, valamint ennek megfelelő terjesztési és üzleti modelleket tesznek elérhetővé.

Windows Live
A Windows Live technológia többféle személyreszabott internetes szolgáltatás és szoftver együttesét jelenti, amelynek legfőbb célja, hogy a felhasználó számára egy helyen váljon elérhetővé minden fontosabb munkakapcsolat és információ, biztosítva eközben a számítógép, az egyéb eszközök és az internet biztonságosabb használatát. A Microsoft bemutatta a Windows Live technológia számos szolgáltatásának korai verzióját, melyek közül több már most elérhető az új http://ideas.live.com webhelyen, s ahol a felhasználók az alábbi, béta verziójú Windows Live szolgáltatásokat ki is próbálhatják

A Live.com webhely a Windows Live szolgáltatások személyre szabott kiindulópontjaként működik, működéséhez olyan modern technológiák biztosítják a hátteret, mint az RSS és az AJAX (Asynchronous JavaScript and XML). A Live.com webhely minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújt azon egyéni felhasználók számára, akik minél gyorsabban kívánják elérni a számukra legfontosabb embereket és információkat. A Live.com webhelyen szintén kipróbálható a Windows Live Search kereső is.

A Windows Live Mail új, globális web alapú e-mail szolgáltatás, amely gyorsabb, biztonságosabb, és egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az MSN Hotmail felhasználói zökkenőmentesen tudnak majd átállni az új szolgáltatásra. Az érdeklődők a bétateszt várólistájára a http://ideas.live.com webhelyen jelentkezhetnek.

A Windows Live Messenger program segítségével a felhasználók az azonnali üzenetek használatával, a fájlok és fényképek megosztásával, a személyi számítógép alapú hanghívásokkal és más szolgáltatásokkal mélyíthetik el a számukra fontos emberekkel való kapcsolatukat. A Windows Live Messenger várhatóan az év végére kerül béta állapotba. További tájékoztatás a http://ideas.live.com webhelyen található.

A Windows Live Safety Center webhely szolgáltatásai a felhasználók PC-in esetlegesen fellelhető vírusok keresését és eltávolítását teszik lehetővé. A szolgáltatás jelenleg béta állapotban van és szintén a http://ideas.live.com webhelyről érhető el.

A Windows OneCare Live már korábban bejelentett előfizetéses szolgáltatása integrált vírusvédelmi, tűzfal, számítógép-karbantartási, valamint adatmentési és ‑helyreállítási funkciókkal segíti a számítógépek védelmét és karbantartását. Az érdeklődők a bétateszt várólistájára a http://ideas.live.com webhelyen jelentkezhetnek.

A Windows Live Favorites szolgáltatással a felhasználók bármely, az internethez kapcsolódó számítógépről el tudják érni a Microsoft Internet Explorer és az MSN Explorer programok használatánál megszokott kedvenceik listáját. A szolgáltatás jelenleg béta állapotban van, és a http://ideas.live.com webhelyen található.

A Windows Live szolgáltatásai mellett természetesen továbbra is elérhető marad az MSN.com webhely, amely a világ vezető szolgáltatójaként több mint 215 millió aktív MSN Hotmail-fiókot és több mint 185 millió MSN Messenger-partnert tudhat magáénak. A portálon az egyéni felhasználók több mint 25 millió MSN Spaces webhelyen keresztül osztják meg fényképeiket, webnaplójukat (blogjukat) és az érdeklődési körük szerinti információkat barátaikkal. Az MSN.com webhelyen megjelenő sokszínű tartalomkínálat továbbra is elérhető marad a felhasználók számukra, akik ugyanakkor rugalmasabb, testreszabható tartalmat és kommunikációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe a Windows Live technológia révén.

A Windows Live szolgáltatásainak nagy része ingyenes lesz, de különböző előfizetéses és tranzakció alapú szolgáltatások is a felhasználók rendelkezésére állnak majd. A Windows Live a fejlesztők számára nyilvánosan hozzáférhető felületek igénybevételével kibővíti a Windows operációs rendszer képességeit. Mivel a Windows Live technológia a Microsoft Windows terméktől függetlenül lesz elérhető, a felhasználók a Windows Live szolgáltatásaival együttesen, de azok nélkül is használhatják a Windows operációs rendszert.

Microsoft Office Live
Az Office Live elsősorban a vállalatok számára nyújt új, internet-alapú szolgáltatásokat. A technológia elsődleges célja, hogy elősegítse a vállalkozások internetes jelenlétét, a legfontosabb belső és külső üzleti feladatok automatizálását, valamint az alkalmazottakkal, partnerekkel és ügyfelekkel való együttműködést. Az Office Live szolgáltatásaival a tíznél kevesebb alkalmazottal működő vállalkozásokat célozzák meg elsősorban. Az új szolgáltatások a világszerte több mint 400 millió ember által használt Microsoft Office programokkal - többek között a Microsoft Outlook, a Microsoft Excel, a Microsoft Office Live Meeting és a Microsoft Office Small Business Edition szoftverekkel - integrált módon, illetve azok nélkül is használhatók. Az Office Live szolgáltatásainak köre folyamatosan fog bővülni.

"Az Office Live szolgáltatásokkal a kisvállalkozások számára olcsóbbá és könnyen használhatóvá tesszük az összetett technológiákat, és lehetőséget adunk számukra üzleti céljaik elérésére." - mondta Rajesh Jha, a Microsoft infómunkás üzletágának felelős igazgatója.

Az Office Live technológia számos szolgáltatásból áll. Az Office Live Basics segítségével a kisvállalkozások is könnyen megteremthetik internetes jelenlétüket: a tartománynevet, 30 MB tárhellyel rendelkező webhelyet és öt e-mail fiókot tartalmazó ingyenes szolgáltatást a hirdetések révén finanszírozott üzleti modell teszi lehetővé. Az Office Live további szolgáltatásai előfizetéses alapon érhetők el: a több mint 20 féle üzleti alkalmazást tartalmazó szolgáltatáscsalád révén automatikussá tehetők az olyan napi üzleti feladatok, mint a projektvezetés, az ügyfélkezelés, a költségelszámolások és a számlázás kezelése, illetve a biztonságos belső és külső együttműködés. Ezek a Windows SharePoint Services technológiára épülő alkalmazások testreszabhatók, és a Microsoft-partnerek kiterjedt hálózatának segítségével az ügyfél konkrét igényeinek megfelelően bővíthetők.

Az Office Live szolgáltatásai 2006 elején, egy kezdetben csak meghívásos alapon hozzáférhető bétaprogrammal indulnak el az Egyesült Államokban. A béta programra a kisvállalati felhasználók a http://www.officelive.com webhelyen jelentkezhetnek.

Lehetőségek a fejlesztők és a partnerek számára
A Microsoft továbbra is elkötelezett híve, hogy olyan platformot biztosítson a fejlesztők számára, mely alkalmas új megoldások és szolgáltatások létrehozására, és ennek megfelelően lehetővé teszi azok testreszabását, bővítését és átcsoportosítását. Az új szolgáltatások a Microsoft meglévő fejlesztői platformjára, eszközeire és ökoszisztémájára támaszkodnak, illetve azokat bővítik. A Windows Live és Office Live szolgáltatások a Windows rendszerrel nyilvánosan hozzáférhető alkalmazásfejlesztői felületeken (API-kon) keresztül fognak együttműködni, ezeket igénybe veheti a fejlesztői és partneri közösség is.

Egyszerűbb szoftverértékesítési modell
A Windows Live és az Office Live szolgáltatások révén a Microsoft legújabb fejlesztései gyorsabban juthatnak el a felhasználókhoz. Ezzel összhangban a vállalat a Windows fejlesztési folyamatát is úgy alakította át, hogy lehetővé váljon a Windows operációs rendszer gyakoribb frissítése.

"Vállalatunk 30 éves történetének legmozgalmasabb időszaka elé nézünk a termékmegjelenések tekintetében" - mondta Gates. "Ezen, az ügyfeleink és partnereink számára fontos lehetőségen túlmutatva a Live technológiák egy olyan, rendkívül jól működő értékesítési csatornát is biztosítanak, amelyen keresztül a felhasználók még gyorsabban hozzájuthatnak a termékfejlesztő csoportjaink által kidolgozott újításokhoz, és kihasználhatják azok előnyeit."

Lehetőségek a hirdetők számára
Az Office Live és Windows Live szolgáltatások megjelenése nagyobb és könnyebben elérhető közönség elérésére ad lehetőséget a hirdetők számára. A mai tájékoztatón Ozzie ismertette a Microsoft jövőképét az MSN adCenter technológiával működő hirdetési hálózatra vonatkozóan, amelyben a hirdetők olyan eszközöket használhatnak, amelyek információs lehetőségei a fogyasztókkal közvetlenebb kapcsolatok kialakítását teszik lehetővé. A hirdetési hálózat idővel nyitottá válik a partnerek számára is, így a hirdetők szélesebb körű közönséget érhetnek el a hagyományos médiumokon keresztül éppúgy, mint az olyan újfajta lehetőségek alkalmazásával, mint az IP-televíziózás (IPTV) és a mobilkommunikációs termékek.
2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 1 hónapja és 14 napja

jajj nem tom hogy kell feltelepiteni segitesz ?
szomorú smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 9 napja

röhögő smileymeglepődött smileymenő smileymosolygó smileyszomorú smileymeglepett smileynyelvnyújtó smileykacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profilja