Microsoft-termékek Afrikának swahili nyelven

2005. december 15.
1.6581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szoftveróriás erőteljesebben jelen akar lenni a jövőben az afrikai szoftverpiacon saját termékeivel, ezért néhány programot, mint például az Excelt és a Wordot, lefordíttattak swahili nyelvre, amely verziók hétfő óta már kaphatóak is a kontinens néhány országában.

A redmondi vállalat azért döntött a swahili mellett, mert Észak-Afrikában több mint 110 millióan beszélik ezt a nyelvet. "Azt szeretnénk, ha minél több régiónkban élő lakos saját nyelvén hozzájuthatna a modern technológiákhoz, szoftverekhez" - nyilatkozta Sandra Aluoch az African Virtual University részéről.

Auloch elmondta még, hogy hamarosan megérkezik a swahili nyelvű Windows operációs rendszer is, és beszélt a fordítási munkálatok nehézségeiről is, miszerint sok kifejezést az angolból kellett kölcsönözniük, mert a Kenyából, illetve Tanzániából származó tolmácsok számos dologban nem tudtak megegyezni.

Statisztikai adatok szerint ugyan az afrikai számítógépes felhasználók nagy része kiválóan beszéli az angolt, a Microsoft mégis szükségesnek tartja a szofterek lefordítását, mert ezáltal közelebb kerülhetnek az itt élő célközönséghez. A redmondi vállalat ezenkívűl tervbe vette még termékeik zulu nyelven való megjelentetését is, amellyel leginkább a kontinens déli részén élőket akarják majd megörvendeztetni.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja