Microsoft LIVE tagság mobilon keresztül

2008. május 26.
1.8331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Japánban mától egy újabb szolgáltatás mutatkozik be az ottani legnagyobb mobilszolgáltató és a Microsoft jóvoltából.

Az együttműködés eredményeként az Xbox 360 tulajdonosok minden eddiginél egyszerűbben vásárolhatnak maguknak Xbox LIVE Gold előfizetést és tölthetik fel egyenlegüket Microsoft pontokkal. A szolgáltatás egy mobil telefon segítségével vehető igénybe, az NTT DoCoMo előfizetői számára, így nincs szükség különféle feltöltőkártyák vásárlására és kapargatására.

A Microsoft és a szigetország legnagyobb mobil szolgáltatója, az NTT DoCoMo egyezségének hála a japán gamer-eknek nem kell többé feltöltőkártyák után kajtatniuk, hiszen mától egyszerűen és gyorsan szerezhetnek maguknak Xbox LIVE előfizetést, valamint feltölthetik virtuális pénztárcáikat értékes Microsoft pontokkal, melyeket játékokra és letölthető kiegészítőkre költhetnek a játékosok, a redmondiak online játékpiacán, az Xbox LIVE-on.

Kényelemből csillagos ötös. Az együttműködésből mindkét óriás profitálhat, ám nagyobb szüksége a forgalom növelésére a Microsoft-nak van, hiszen japánban továbbra is siralmas eladásokat tudnak csak felmutatni. Hetente megközelítőleg 1500-2500 darab Xbox 360-as masinát értékesítenek, ami finoman szólva is gyászos teljesítmény. A redmondiak mindent megtesznek, hogy meghódítsák a nipponi játékosok szívét, ám eddig keményen ellenálltak a kísértésnek. Vajon ezzel a vadonatúj kényelmi funkcióval sikerül feljebb tornászniuk az értékesítési mutatókat? Erre hamarosan választ kaphatunk.

A tranzakció a DoCoMo Keitai Harai (DoCoMo Mobile Payment) rendszerén keresztül lesz bonyolítható. Ötletes megoldás, nekünk is jól jönne egy ehhez haonló szolgáltatás, de először egy lokalizált felületet kellene kiharcolni magunknak valahogy.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Szerintem ez csak egy kényelmi funkció, több konzolt nem hiszem hogy ennek tükrében fognak értékesíteni. Ennél azért több kell a felhasználóknak.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja