Microsoft kódot is használ a nyíltforráskódú MySQL

2004. október 13.
1.6411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szabad-forráskódú MySQL adatbázis-kezelő szoftver következő változata felhasználja a Microsoft által közzétett kódokat adminisztrációs alkalmazásában.

A várhatóan két héten belül végleges változatban megjelenő MySQL 4.1 azokat a megoldásokat fogja alkalmazni, melyeket a Microsoft áprilisban tett közzé a Windows Installer XML csomag kódjával együtt. A csak WIX kódként emlegetett kód a külső fejlesztők számára hivatott megkönnyíteni Windows installációs fájlok létrehozását.

David Axmark, a MySQL társalapítója szerint a cég programozói a kódot Windows operációs rendszerekre szánt bináris installációs fájlok megalkotására használták, így az tulajdonképpen nem az adatbázis-kezelő alapprogramjának, hanem a csatlakozó adminisztrációs alkalmazásnak lett a része. A forráskódjait eddig elszántan védelmező Microsoft az esetet kommentálva kijelentette, hogy a jövőben részben változtat stratégiáján, és a WIX közreadása csupán az első lépések egyike. A MySQL részéről Axmark elmondta, hogy nem találják önmagában használhatónak a kódot, így vélhetően kisebb változtatásokat fognak végrehajtani rajta, de mint beépített rész, kitűnően megfelel.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 7 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljamarco profilja