Microsoft: képtelenség lépést tartani az alvilággal

2003. december 07.
1.6141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A számítógépes vírusok készítői, illetve a szoftverkalózok még mindig egy lépéssel előrébb járnak, mint a hatóságok, és ez ebben az esztendőben a világgazdaságnak megközelítőleg 13 milliárd dollárjába került - nyilatkozta a napokban a Microsoft egyik vezetője.

David Finn, a Microsoft európai, közel-keleti és afrikai digitális integritás részlegének igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a számítógépes bűnözés gócpontjai az Egyesült Államokból és Nyugat-Európából szépen lassan Paraguayba, Kolumbiába és Ukrajnába tevődnek át.

Emellett természetesen Ázsiában is él és virágzik a PC-s alvilág, még pedig elsősorban a következő országokban: Vietnám, Makaó, Myanmar, Indonézia, Malájzia, Thaiföld. "Képtelenek vagyunk lépést tartani az alvilággal, a számítógépes bűnözők előnye ráadásul nem is kevés. Sajnos közülük csak nagyon kevesen kerülnek börtönbe" - mondta Finn.

A Business Week üzleti lap adataira hivatkozva Finn elmondta, hogy a Blasterhez, illetve a Sobighoz hasonló férgek évente több milliárd dollárnyi kárt okoznak azzal, hogy kiiktatják a működésből az egyes számítógépes rendszereket, illetve, hogy komoly extra forgalommal terhelik le az internetet. Egyes felmérések szerint a nagyobb vállalatok világszerte évente mintegy 3,8 milliárd dollárt fordítanak arra, hogy számítógépeiket megvédjék a különböző vírusok támadásaitól.

Finn szerint sem a jogi szakemberek, sem a bűnüldöző szervek nem képesek megfelelően fellépni a számítógépes bűnözők ellen, akik évről évre egyre nagyobb károkat okoznak. Összehasonlításképp, míg két évvel ezelőtt mintegy 1,75 millió darab hamisított Microsoft szoftvert találtak a hatóságok, addig az idei esztendőben már több mint négymilliót, és semmi remény nincs arra, hogy a közeljövőben változna ez a szomorú tendencia. Feltételezések szerint a szoftverek hamisításával foglalkozók körülbelül 900 százalékos haszonkulccsal dolgoznak, vagyis ezek alapján elmondható, hogy sokkal inkább érdemesebb ezzel, mintsem például kokain kereskedelemmel foglalkozni.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

WillThaWheel

11 éve, 7 hónapja és 24 napja

Sajnos ez így lesz, szerintem nagyon sokáig még...szomorú smiley Áldani fogom azt a napot, mikor meg lesz erősítve, hogy az összes ilyen férget kiirtották a bűnözőkkel együtt...

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja