Microsoft-Google 1:0

2005. július 30.
1.6671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az illetékes Washington állami bíróság határozata értelmében a Microsoft egyik korábbi alelnöke nem veheti át a Google új kínai kutatóközpontjának irányítását.

A Microsoft a múlt héten perelte be a Google-t amiatt, hogy Kai-Fu Lee, a Microsoft pekingi kutató-fejlesztő központjának korábbi vezetője a Google által kínált állást elfogadva megszegte a velük kötött munkaszerződésében foglaltakat. A Microsoft szerint Lee üzleti titkokat adhat át a rivális cégnek az ő keresőtechnológiájukkal, illetve kínai piaci stratégiájukkal kapcsolatban.

A most közzétett bírósági határozat elvileg az ügyben 2006. január 9-re kitűzött tárgyalásig marad érvényben, habár a Google még idén szeptemberben megtámadhatja a döntést. Gonzalez bíró az állás elfoglalásának felfüggesztése mellett egyúttal azt is megtiltotta, hogy Lee bizalmas információkat adjon át a Google-nak a Microsoft általa ismert projektjeiről, illetve a keresőjéről ismert internetes tartalomszolgáltatót is felszólította, hogy ne próbáljon meg szándékosan munkaerőt átcsábítani a szoftveróriástól. A két cég közvetlen versenytárs az online keresőpiacon, így az ügy különösen fontos a redmondi vállalat számára. Brad Smith, a Microsoft ügyvédje elmondta, hogy nem szándékoznak megakadályozni Lee-t abban, hogy a Google-nál dolgozzon, hanem csupán a korábbi munkaszerződésében foglaltakat kívánják érvényre juttatni.

A Google részéről nem tulajdonítanak döntő fontosságot a bírósági döntésnek, ami a cég szerint csupán átmeneti, és csak a jelenleg fennálló helyzetet konzerválja. A vállalat jogi képviseletét ellátó Nicole Wong szerint a határozat lényege az, hogy Lee tevékenysége a Google-nál ne legyen átfedésben azzal, amivel a Microsoftnál foglalkozott. Wong elmondta, hogy ez összhangban van azzal, amit ők mindig is állítottak, azaz hogy a cégnek soha nem állt szándékában erre rávenni a korábbi Microsoft-alelnököt. Ennek némileg ellentmond, hogy a Google egy független keresetben arra kérte az egyik kaliforniai bíróságot, hogy érvénytelenítse Lee Microsofttal kötött munkaszerződését.

Kapcsolódó linkek:
Google
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja