Microsoft: egyre veszélyesebb a Linux

2004. június 14.
1.7711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft egyik vezetője elismerte, hogy egyre több cég használja fenyegetésképpen a Linux-ot, amikor cége szoftverköltségeiről alkudozik.

Jóllehet egy évvel ezelőtt Steve Balmer vezérigazgató körlevélben érzékeltette a vállalat dolgozóival a Linux előretörésének fontosságát, a Microsoft még mindig nem ismeri el egyenrangú vetélytársnak a szabadforráskódú szoftvert, ám elismeri lehetséges árcsökkentő hatását.

Nick Barley, a Microsoft marketingigazgatója szerint a Linux "határozottan veszélyesebb, mint korábban volt". Barley szerint a cégek Linux-ra hivatkozása nem feltétlenül sikeres alkupolitika, mivel szerinte a Microsoft a Linux-hoz képest többet nyújt, és a régi vásárlók többsége ezzel tisztában van. A Linux hatásával kapcsolatban egymással szembeálló vélemények hangoztak el a Microsoft vezetői és egyes szakértők észéről. A szoftveróriás szerint a Linux kevesebbet nyújt és nem ingyenes, míg egyes szakértők és szoftverfejlesztő vállalatok vezetői szerint a Linux igen valós piaci versenytárs nem csupán a Microsoft, de a Unix operációs rendszereket forgalmazó vállalatok számára is.
1 hozzászólás

Vendég

21 éve, 7 hónapja és 10 napja

Szerintem a Linux pár éven belül teljesen átveszi a Windows helyét.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja