Microsoft E3 2011 konferencia beszámoló és az új játékok

2011. június 06.
2.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Percekkel ezelőtt ért véget a Microsoft E3 nyitó konferencája, ahol természetesen a Kinect kapta a főszerepet, gyakorlatilag minden bemutatott játék a mozgásérzékelő köré épült.

Ebben az évben új epizódokkal - Forza Motorsport 4 és Gears of War 3 - jelentkeznek az Xbox 360 konzolt meghatározó sorozatok, valamint bemutatásra került a sokak által várt a Halo 4 is. További izgalmakra számíthatnak a Fable sorozat rajongói, hiszen a Peter Molyneux által vezetett fejlesztőcsapat a Kinect szenzor képességeit kiaknázó folytatást készít, amely a későbbiekben Fable: The Journey címmel fog megjelenni.

A közönség elsőízben láthatta a Crytek studiójában készülő, szintén a Kinect szenzorra optimalizált, történelmi témájú kalandjátékot a Ryse-ot.

A Microsoft beszámolt róla, hogy a tavalyi évben a Kinect lett a leggyorsabban fogyó szórakoztatóelektronikai eszköz. A Kinect Star Wars a Kinect Disneyland Adventures és a Sesame Street: Once Upon a Monster is érkezik hamarosan a mozgásérzékelő tulajdonosok legnagyobb örömére. A legnépszerűbb Kinect játékok - Dance Central 2 és Kinect Sports: Season Two néven - folytatásokkal jelentkeznek.

A mai naptól Kinect Fun Labs címmel elérhetővé válik a legújabb Kinect innovációkat bemutató hub az Xbox LIVE-on. Az új fejlesztésnek köszönhetően lehetővé válik például a különböző tárgyak beszkennelése, a játékosok felismerése, vagy az ujjak mozdulatainak külön érzékelése. A Kinect Fun Labs négy különféle eszközzel fog bemutatkozni: Kinect Me, Bobble Head, Build A Buddy és Kinect Googly Eyes majd júliusban az Avatar Kinect és Kinect Sparkler című alkalmazásokkal fog bővülni a kínálat.

A Ubisoft bejelentése szerint a jövőben a Tom Clancy sorozat összes része Kinect támogatással fog megjelennik, elsőként a Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier című epizód során indulhatnak bevetésre a játékosok.

A Microsoft tovább fokozta az izgalmakat a Call of Duty: Modern Warfare 3 című játék első nyilvános prezentációjával, valamint bejelentette, hogy a 2011-ben és 2012-ben megjelenésre kerülő kiegészítő tartalmak elsőként az Xbox 360 felhasználói számára lesznek elérhetők.

Az Electronic Arts is 2012-ben megjelenő játékaik egyes játékait szintén mozgásérzékelős funkciókkal ellátva adja ki. A játékok listája a következő: Madden NFL, Tiger Woods PGA TOUR, FIFA, The Simms 3 Pets, Family Game Night 4 valamint a Mass Effect 3.

"Az Xbox 360 a legmegfelelőbb hely a világ legnépszerűbb játékjainak, az innovatív megoldásoknak és a játékkiadók legújabb termékeinek. Akár az új Kinect szenzorra megjelenő játékokról, akár a már jól ismert, exkluzív sorozatok folytatásairól van szó a rajongóink és családtagjaik minden bizonnyal örömüket lelik majd az új termékeinkben" - mondta el Phil Spencer a Microsoft Studios elnöke.

A Microsoft sajtókonferencián bemutatott játékok listája:

Call of Duty: Modern Warfare 3 (Infinity Ward, Sledgehammer Games)
A világ legsikeresebb FPS játéka visszatér. Az új rész egy vérbeli folytatás a Modern Warfare 2 után, amely minden akciórajongó játékos számára kihagyhatatlan kaland lesz.

Dance Central 2 (Harmonix Music Systems Inc., Microsoft Studios)
A legnépszerűbb, Kinect szenzorra megjelent táncos játék folytatása, új többjátékos módokat és elsajátítandó táncmozdulatot kínál a mozgás szerelmeseinek. Többek között Usher, Rihanna, La Roux, Nicki Minaj, Montell Jordan zenéi biztosítják a kiváló hangulatot.

Fable: The Journey (Lionhead Studios, Microsoft Studios)
A Fable 3 történései után öt évvel játszódó történet egy misztikus utazásra invitálja a kalandorokat. Az út során csak hűséges hátasunk és Theresa a jósnő lesz segítségünkre, hogy megmentsük Albiont a fenyegető sötét hatalomtól. A Kinect szenzornak köszönhetően úgy harcolhatunk, varázsolhatunk ahogy a kontrolleres játékokkal eddig még soha. A Fable sorozat szakít a hagyományokkal és a Kinect képességeit kiaknázva egyből a kaland közepébe repíti a játékosokat.

Forza Motorsport 4 (Turn 10, Microsoft Studios)
A jelen konzolgeneráció legmagasabb értékeléseivel rendelkező autós játéka visszatér, hogy a legélethűbb szimulációval kápráztassa el a rajongókat. Új közösségi funkciókkal és a Kinect által biztosított fejmozgás követéssel kiegészített játék minden bizonnyal új mércét fog felállítani az autószimulátorok világában.

Gears of War 3 (Epic Games, Microsoft Studios)
Marcus Fenix visszatér, hogy utoljára csatába vezesse a Delta osztagot, a sorozat záró epizódjában. A civilizáció romjain egy maroknyi elkeseredett túlélő vívja kétfrontos harcát az emberiséget fenyegető Locust hordák ellen. Újfajta többjátékos lehetőségek az Xbox LIVE-on, kooperatív kampány végigjátszási lehetőség és a Horda mód garantálják a játék szavatosságát. A már több mint egymilliós előrendeléssel büszkélkedő játék Magyarországon szeptember 20-án jelenik meg.

Halo: Combat Evolved Anniversary (343 Industries/Microsoft Studios, Saber Interactive, Certain Affinity)
A konzolos játékok történetének ikonikus sorozata 10 évvel ezelőtt kezdődött. A kerek évfordulót a Microsoft egy ünnepi kiadással teszi emlékezetessé. A felújított változat tartalmazza az eredeti játék kampányát és a legnépszerűbb többjátékos térképeket. A 2011 november 15-én megjelenő játék olyan újdonságokat is tartalmazni fog, mint például kooperatív játékmód Xbox LIVE-on keresztül.

Halo 4 (343 Industries, Microsoft Studios)
A Halo 3 folytatásaként megjelenő játékban visszatér Master Chief, hogy leszámoljon az egész univerzumot fenyegető ősi gonosszal. A 2012-ben megjelenő Halo 4 egy új trilógia első részeként fog megjelenni.

Kinect Sports: Episode Two (Rare, Big Park, Microsoft Studios)
A legnépszerűbb Kinect játék folytatása újabb sportokkal ismerteti meg a fáradhatatlan játékosokat. Lazsálni nincs idő, hiszen hat új sportág várja a mozgás szerelmeseit: amerikai foci, golf, baseball, síelés, darts és tenisz.

Kinect Star Wars (Terminal Reality, LucasArts/Microsoft Studios)
Generációk számára jelent egyet a sci-fivel a Star Wars. Mostantól mindenkiből lehet Jedi a Kinectnek köszönhetően. A teljes testmozgást érzékelő Kinect szenzor lehetővé teszi, hogy a Star Wars sorozat rajongói eddig soha nem tapasztalt módon élhessék át az eddig csak a filmekből látott klasszikus jeleneteket.

Kinect: Disneyland Adventures (Frontier Developments Ltd., Microsoft Studios)
A Disney és a Kinect a nappaliba varázsolja az igazi családi szórakozást. Itt a remek alkalom, hogy az egész család együtt tegyen egy sétát Disneyland-ben és találkozzon Miki egérrel, Hook kapitánnyal, Csipkerózsikával vagy Pán Péterrel.

Mass Effect 3 (BioWare, Electronic Arts)
A galaktikus háború elkezdődött. A Földet elfoglalták az idegenek ezért a játékosoknak Shepard parancsnok szerepében kell nehéz döntéseket hozniuk és megállítaniuk a betolakodókat. A Kinect hangfelismerő funkciójának hála a Mass Effect rajongók egy igazi sci-fi játékélményre számíthatnak.

Minecraft (Mojang, Microsoft Studios)
A végtelen lehetőségeket kínáló Minecraft című PC-s sikerjáték idén télen Xbox 360 konzolon is elérhető lesz. A Kinectes funkcióknak és a PC - konzol platformokon átívelő megoldásoknak köszönhetően egy merőben új játék megszületésének lehetünk tanúi.

Ryse (Crytek, Microsoft Studios)
Legyél könyörtelen harcos az ókori Rómában, ebben az akciódús és véres történetet elmesélő játékban! A Crytek védjegyévé vált fantasztikus látvány és a Kinect szenzorral átélhető ókori harcmodor garantáltan megizzasztja az Xbox harcosokat.

Sesame Street: Once Upon a Monster (Double Fine Productions, Warner Bros. Interactive Entertainment)
Idén a Szezám Utcából ismert szereplők Elmo, Sütiszörny és a gyerekek többi kedvence is beköltözik az Xbox 360 tulajdonosokhoz egy újabb Kinectes játéknak köszönhetően. A játék során egy elveszett gyerekkönyv (Once Upon a Monster) fejezeteit kell felfedezni egyedül vagy a kooperatív játékmódnak köszönhetően akár a család többi tagjával együtt is.

Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier (Ubisoft Paris, Ubisoft)
Az USA legelitebb harcoló alakulata a Ghosts üdvözöl tagjai között! A Tom Clancy's Ghost Recon franchise legújabb fejezetében nyolc látványos helyszínen számíthatunk bevetésre a terroristák ellen. A Kinect szenzornak köszönhetően a Gunsmith elnevezésű játékmódban 20 milliónál is több fegyvervariációt állíthatunk össze kézmozdulataink és hangunk segítségével - kontroller nélkül.
6 hozzászólás

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

ennél azért nagyobb dolgokra számítottam

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Sesame street... Fantasztikus...

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Annak szerintem mindenki

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Halo 4-nek azért nagyon örülök!

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Azt hittem legalább bejelentik az Xbox720-at.

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Semmi extra, ugyanaz mint tavaly.

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
E3 2011
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Bvektor profiljagery1113 profilja