Microsoft: 3,5 millió dollár a szökőár okozta károk helyreállítására

2005. január 06.
1.6681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A tragikus eseményt követõen a Microsoft 3,5 millió dollárt ajánlott fel a katasztrófa utáni helyreállítási munkák támogatására.

A Microsoft pénzadománya két részből áll: 2 millió dollár azonnali vállalati juttatást ajánlott fel a helyi és nemzetközi segélyszervezeteknek, míg az összeg másik része a munkatársak és a cég közös adományaiból tevődik össze. A Microsoft becslései szerint, a munkatársak adományait azonos összeggel megduplázva további 1,5 millió dollárt tud majd felajánlani a katasztrófa sújtotta területeken dolgozó segélyszervezetek számára.

"A Microsoft fontosnak tartja, hogy pénzadományok, technikai eszközök biztosítása és önkéntes munka felajánlása révén nyújtson segítséget a katasztrófa sújtotta országok kormányainak és a helyreállítással foglalkozó segélyszervezeteknek" - közölte a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer. "A munkatársak részéről csodálatra méltó összefogás és segíteni akarás nyilvánult meg a katasztrófát követően."

A Microsoft pénzadománya két részből áll: 2 millió dollár azonnali vállalati juttatást ajánlott fel a helyi és nemzetközi segélyszervezeteknek, míg az összeg másik része a munkatársak és a cég közös adományaiból tevődik össze. A Microsoft becslései szerint, a munkatársak adományait azonos összeggel megduplázva további 1,5 millió dollárt tud majd felajánlani a katasztrófa sújtotta területeken dolgozó segélyszervezetek számára. Amennyiben az alkalmazottak adománya meghaladja a várt összeget, úgy természetesen a vállalati adomány összege is növekszik.

A Microsoft Corporation e kezdeményezésével járul hozzá a katasztrófa övezetben működő Microsoft-leányvállalatok már folyamatban lévő erőfeszítéseihez, és összefogja a vállalat munkatársainak jótékony törekvéseit. A térségbeli Microsoft-képviseletek a katasztrófa után azonnal együttműködésre léptek a helyi non-profit szervezetekkel és mind pénzbeli, mind önkéntes segítségnyújtás révén próbálták a mentést segíteni. A globális adományozáshoz természetesen a magyar leányvállalat munkatársai is csatlakoztak.

"Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy technológiai megoldásaink révén is segíteni tudjunk a helyreállítási munkálatok során. Ennek érdekében egy pán-ázsiai technológiai különítményt állítottunk fel, melyben munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik a munkálatokat, és igény szerint, technológiával és szakértelmünkkel segítik a rászorultakat" - mondta Steve Ballmer.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja