Microsoft üzleti jelentés: már közel 50 millió Xbox Live előfizető van

2016. július 20.
1.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Befutott a Microsoft negyedik negyedéves, illetve ehhez kapcsolódóan a teljes 2016-os pénzügyi esztendőre érvényes pénzügyi jelentése, amiben még mindig nagyon titkolják, hogy hol állnak az Xbox One eladásai, ellenben más érdekes adatokat azért így is kihámozhattunk belőle.

A Microsoft elmondásai szerint ennek megfelelően a teljes üzleti év során 9 százalékkal, és 152 millió dollárral csökkentek a cég játékos részlegének az eladásai, ami főként az Xbox konzolok csökkenő eladásainak köszönhető - még mindig nem állhat tehát túl jól az Xbox One -, de a kiesést az Xbox Live növekvő bevételei részint egyensúlyozni tudták.

Összességében 33 százalékkal csökkent az Xbox hardverekből származó bevétel, ami a gyenge eladások mellett a gyakran drámaian lecsökkentett ár eredménye, de ezzel párhuzamosan 33 százalékkal nőtt tavalyhoz képest az Xbox Live havi felhasználóinak a száma, méghozzá 49 millióra.

A Microsoft teljes, 2016-os bevétele egyébiránt 85,3 milliárd dollár volt, míg a negyedik negyedévben 20.6 milliárd, ami 7 százalékos visszaesést jelent a tavalyi évhez mérten.
4 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 2 napja

Nem tudom megérteni, hogy miért nem nyereséges a konzol ágazatuk. Eleve nem szabadna olcsóbban adni, mint a gyártási költség, hiába akarnak vevőket megnyerni. Persze az is egy taktika, hogy olcsóbban adnak gépeket és a kiesést szoftverekből, meg gold-ból próbálják pótolni. Én nem így csinálnám.

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ok is az új Box eladásában reménykednek .

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 5 hónapja és 2 napja

Gondolom az a kevés ember aki megvette inkább előfizet hogy legalább online legyen valami értelme a gépnek. röhögő smiley

válasz erre

wegh

8 éve, 5 hónapja és 2 napja

Elég komoly visszaeseések, ideje átgondolni a Microsoftnak az üzletpolitikáját.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja