Micimackóhoz hasonlította egy játék a kínai elnököt, le is szedték a Steamről

2019. július 15.
3.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem kis népszerűségnek örvend a Devotion nevezetű indie horrorjáték, azonban most olyan hírekkel állt elő a Red Candle Games fejlesztőcsapat, aminek vélhetően senki nem fog örülni.

A srácoknak el kellett távolítania az alkotást a Steam felületéről, miután abban olyan grafikai elemet véltek felfedezni, ami miatt túlzás nélkül felháborodott a kínai közönség. Konkrétan a kínai elnök, Hszi Csin-ping kapcsán találtak egy olyan rejtett utalást, amin megtalálható ő, mellette Micimackó neve, utána pedig az "idióta" jelző.

Micimackóhoz hasonlította egy játék a kínai elnököt, le is szedték a Steamről - 2. kép

Amint erre fény derült, a kínai közönség értékelés-bombázással sújtotta a Devotiont, a fejlesztők pedig le is vették a játékot a Steamről, amiről ők maguk úgy számoltak be, hogy egy amatőr és súlyos hibát vétettek ezzel a fejlesztés során. Egyelőre nem tudni, visszakerül-e a közeljövőben a játék a Steamre, viszont fontos adalék, hogy főleg azért roppant kellemetlen az eset, mert a Devotiont a kínai Indieevent adta ki, akikre ez egyértelműen rossz fényt vet.


5 hozzászólás

totyak

1 éve, 7 hónapja és 24 napja

Egy szimpla textúra csere is megoldotta volna a gondot.

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 7 hónapja és 25 napja

Hát ezért kell csínnyán bánni a politikai poénokkal.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

A sztori ott kezdődik, hogy még Obama idején a kínai netezők elkezdték Micimackóhoz hasonlítani az elnököt, Obama volt Tigris. Ez népszerű lett a kínai közösségi médiában és egyre többen osztogatták, valamit új képeket csináltak. Miután négy év elteltével is jöttek a képek a kínai kormány gyakorlatilag megszüntette Micimackó létezését, törölték az online térből.

Tajvan / Kínai Köztársaság és a Kínai Népköztársaság közötti politikai ellenségeskedés már évtizedek óta megy... Eleinte azért, hogy ki uralja Kínát (a Kínai Kommunista Párt vagy a Tajvanra szorult Kuomintang), de ma már inkább az a kérdés, hogy Tajvan független ország-e vagy a Kínai Népköztársaság része. Ez az egész azért fontos, mert ez színtiszta politika, ami a Steamen lezajlott. A politikai ellentét miatt gyakori, hogy a tajvaniak cukkolják Kínát vagy a pártot, most épp a bannolt Micimackót felhasználva, de nem számoltak azzal, hogy a kínai játékosok meg ennyire nacionalistán reagálnak és szétcincálják őket a Steamen.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 26 napja

A marhák!

válasz erre
Devotion
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Akitelin profiljamarco profiljaBvektor profiljaWickedSick profilja