Michael Pachter: A PlayStation 3 vitte a pálmát szeptemberben

2009. október 08.
1.8261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Wedbush Morgan közismert, híresen akkurátus jövendöléseivel elhíresült elemzője, Michael Pachter menetrend szerint révedt a közelmúltba, ahol is egy PlayStation 3 diadalt vélt látni.

Pachter jóslatai szerint a Sony asztali konzolja nagyon jó passzba került az új modell és az alacsonyabb fogyasztói ár bevezetése óta, így játszi könnyedséggel verte el szeptemberben a Nintendo Wii-t és legfőbb riválisát, az Xbox 360-at. Az elemző konkrét számokba is öntötte elképzeléseit, szerinte 410,000 PlayStation 3-tól vált meg a japán elektronikai óriás az előző hónapban, Észak-Amerikában.

Ha ezen prognózis valóra válik, akkor az 76 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszak eladásaihoz képest. A jövendölés szerint a Nintendo Wii-ből 390,000 darabot szórt ki a kiotó mamut, míg a redmondiak most a harmadik helyen érnek célba, 350,000 eladott példánnyal. Az Xbox 360 az elmúlt több mint egy esztendőben rendre verte a PlayStation 3-at a tengerentúli régióban, de most a Sony-é lesz a következő néhány kör, legalábbis az év végéig a harmadik PléjStációt érzik várhatóan erősebbnek.

Pachter persze számolt egy esetleges további Xbox 360 árcsökkentéssel is, ellenben úgy véli, hogy a Microsoft ezt mindaddig nem fogja meglépni, amíg a Sony nem kezd el szignifikáns növekedést generálni Észak-Amerikában. Az árszelídítésnél azonban esélyesebbnek látja, hogy a redmondiak inkább jövőre kipárnázzák a csomagokat (250GB-os merevlemezzel például) ugyanazért az árért, tehát 300 Dollárért. Hamarosan kiderül, hogy Michael Pachter ezúttal mennyire volt pontos prognózisával. Az NPD Group szeptemberi hardver és szoftvereladási adatait előreláthatólag a hónap közepén hozzák nyilvánosságra.


Michael Pachter: A PlayStation 3 vitte a pálmát szeptemberben - 1. kép

2 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

És persze megérdemelt.

válasz erre

richie8

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

Ezt teszi a gyártói újítás és az árcsökkentés. Ha mások is tanulnának belőle, bizony nagy harcok folynának itt a konzolok terén. A sony sikere mindenképp tanulságos.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja