Metro Exodus: a fejlesztők a PC-s átiratok felhagyásával fenyegetőznek, ha a játékosok tovább lázadnak

2019. február 03.
8.7411
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ha nem egy barlangban éltél az elmúlt pár napban, vagy esetlegesen valami önmegtartóztató rituálé kereteiben kiköttetted a netet az utóbbi időben, akkor biztosan te is hallottál a Metro Exodus Epic Games Store botrányáról, és arról is, hogy javában zajlik a bojkott.

Már most előre kiemelnénk, hogy az alábbiak kapcsán nem biztos, hogy valóban a 4A Games egyik alkalmazottjáról van szó, ellenben egy scynet nevű felhasználó az orosz Gameinator fórum felületén tűnt fel, aki elviekben a Metro Exodus mögötti brigád része, és volt pár keresetlen szava a lázadozással kapcsolatban.

Dióhéjban emberünk azt ecsetelte, hogy amennyiben a PC-s tábor bojkottálni kívánja a Metrót, és lesz következő része a szériának, akkor az nem fog megjelenni PC-re, bár hozzáteszi, ő maga is sajnálja a lojális fanokat, akik ezektől a lázadozó hangoktól függnek.

Továbbá azt is ki kell emelnünk, hogy a fórumon fel van tüntetve, hogy azok a 4A Games-es fejlesztők, akik ide posztolnak, azok a saját nevükben fejtenek ki véleményt, így nem feltételezhetjük azt, hogy ez valóban egy olyan döntés, ami a csapat berkein belül már körvonalazódik.
13 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 2 napja

Érdekes helyzet ez kicsit. A játék érkezik, csak nem a jól megszokott helyre. Egyébként nekem sem szimpatikus, hogy mindenkinek kell már egy store. Erre fel a játékosok elkezdik lepontozni a korábbi epizódokat, ami egy aljas viselkedés szerintem, mert azok a játékok nem rosszak és nem is függnek össze a mostani helyzettel. Aztán jön egy kommenthuszár fejlesztő és bekiabál valamit a tömegbe, amitől az még jobban felhergelődik. Mindkét oldalon van hibás döntés, de egyértelműen egyik felet sem tudnám hibáztatni.

válasz erre

WarriorAutobot

8 hónapja, 2 napja

Hmm... szerintem simán megérdemelnék, hogy végül nem kapnak semmilyen átiratot.
Néha amilyen hisztit lecsapnak a PC-s játékosok az már szó szerint vicces. Mennyiben olyan nehéz letölteni egy másik klienst és azon keresztül játszani?
Mert szerintem nem nagy tragédia szerintem, ha már meg nem tudta megszokni hogy van külön az EA-nek és a Ubisoft-nak is, vagy a Blizzard-nak is.

válasz erre

Neurotic

8 hónapja, 3 napja

Én már úgy viszonyulok az internethez mintha az egy marék apró majom lenne akik ha nem kapják meg a banánjukat éktelen rikácsolásba kezdenek. Engem személy szerint nem érdekel, hogy hol jelenik meg egy játék, ha az jó és érdekel akkor megveszem. De ez egy szánalmas hiszti amit levágtak az emberek azzal kapcsolatban, hogy Epic store-on lesz elérhető a játék.

Az Epic store szerintem jelen pillanatban egy vicc, de ez bármilyen szempontból számít ha arról van szó, hogy játszani akarsz egy játékkal? Nem. Felteszed, letöltöd a játékot, és kész. Lehet a Steamet ajnározni és tény, hogy mint szolgáltatás vényévekkel az összes store előtt van, de nem véletlenül jelentik be egyre többen az Epic store-os megjelenést. A Steam részesedése a megjelent játékok után elég magas. Szóval a háttérben üzleti döntések vannak. A virnyákolók többsége valószínűleg szemrebbenés nélkül meghozná ugyanezt a döntés. Oda megy ahol a munkájáért több pénzt kap. Mégis képtelenek felfogni ezt, és csak azzal foglalkoznak, hogy húha el kell indítani egy másik klienst

válasz erre

Xelosz

8 hónapja, 3 napja

Van azért vér a pucájukban előbb előrejelzés nélkül bejelentik, hogy csak epic sh*t storeon lesz elérhető és aztán még fenyegetőzés is megy jó nem maga a cég hanem egy fejlesztő de akkor is.
Botrány botrány hátán nem tanulnak az EA meg a Bethesda mostani húzásaiból...
lehet, hogy nem érdemlik meg a negatív értékelést de ott kell ütni ahol fáj nekik talán akkor lesz változás ha szép szóra nem megy...

............/´?/)..........................................(\?`\
.........../....//............................................\\...\
........../....//..............................................\\ ..\
...../´?/..../´?\........................................./?`\....\?`\
.././.. /..../..../. |_....EPIC STORE....._|..\....\....\....\.\
(.(....(....(..../.) ..)............................(...(.\....).....)....).)
.\................\/.../..............................\...\/.............../
..\.................../................................\................../
...\.................(.................................)................/

válasz erre

Marduk

8 hónapja, 3 napja

Epic Games-re már be van hirdetve a játék. Ne legyetek naivok, nem fogják meglépni. Ez szimplán csak annyi, hogy az egyik munkatárs kicsikét elvesztette a fejét, ami valamilyen szinten jogos, mert sok nyomi a játék értékelésein áll bosszút az őket ért "sérelem" miatt. Ez akármennyire is gyerekesnek tűnik, üzletileg nem előnyös, hogy egy játék értékeléseit direkt lehúzzák, ezért én megértem a felháborodását, mert jogos, és tényleg megérdemelné a közösség, mert ők semmi rosszat nem tettek, amiért kiérdemelték volna ezt.

válasz erre

bekecs

8 hónapja, 3 napja

5t3v3nk3 írta:
Aztán ha bebuknak, majd megy a sírás.. Én állok elébe az üzleti döntésüknek, van más hasonló kaliberű játék a piacon..
Ha mondjuk egy CD projekt RED csinálna ilyet attól tartanék, de a CD projekt RED nem kreténekből áll, szóval ők nem csinálnak ilyet, mert tudják, hogy a játékosokból élnek.
ENNYI!

válasz erre

muki

8 hónapja, 3 napja

WickedSick írta:
Miért gyerekes egy üzleti döntés? Ha nem hajlandóak venni a játékukat, és mindenki torrentezni akarja bőszen, az miért gyerekes?
A viselkedés a gyerekes. A hozzáállás. Ez ***** nyomorult, undorító viselkedés.

válasz erre

Mordorer

8 hónapja, 3 napja

Szánalmas ****házi csicska banda.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 hónapja, 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

8 hónapja, 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

WickedSick

8 hónapja, 3 napja

Patrik94 írta:
Fú ez de ********* gyerekes!
Miért gyerekes egy üzleti döntés? Ha nem hajlandóak venni a játékukat, és mindenki torrentezni akarja bőszen, az miért gyerekes?

válasz erre

Patrik94

8 hónapja, 3 napja

Fú ez de ********* gyerekes!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Metro Exodus
11.799 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaMarduk profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja