Metal Gear Solid 4: Az első hét eredményei Japánból

2008. június 17.
1.6221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Bár már értekeztünk róla korábban, hogy a nipponi start impresszívre sikeredett, most végre konkrét számokkal is alá tudjuk támasztani a képeken látottakat.

Az első nap eladási adatait már közzé tettük, most az első négy nap értékesítési mennyisége is ismertté vált számunkra. Egészen pontosan 476.334 ezer darab Metal Gear Solid 4 talált gazdára, amelyben benne foglaltatnak a PlayStation 3 Bundle mellé adott kópiák is.

A játék megjelenése igazi system seller volt a kicsiny szigetországban, hiszen drasztikusan megnyomta a hardver eladásokat is. A Sony hármas számú PléjStációjából a heti átlag 10-12 ezer darab helyett a június 15. napjával végződő héten nem kevesebb mint 77,208 darab került értékesítésre, a Konami mellett a japán elektronikai óriás is ünnepelhet. Az Enterbrain adataira támaszkodva összevethetjük a korábbi epizódok sikereivel, ami a Metal Gear Solid 1 esetében 316,833, a Metal Gear Solid 2 esetében 456,747 és a Metal Gear Solid 3 esetében pedig 487,156, értékasített darabot jelent a megjelenés hetében.

Azt hiszem nem kell különösebben szakértőnek, vagy piaci elemzőnek lennünk ahhoz, hogy belássuk, az első héten kiválóan teljesített Hideo Kojima negyedik remekműve. A Konami megnyugodhat, a Sony pedig ünnepelhet. A Grand Theft Auto IV megjelenése után az egyik legfontosabb mérfölkőnek számít a konzol életében a Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots debütálása. Sikerült tovább népszersíteni a berendezést, mely lendület még kitart egy darabig, utána érkeznek a további, exkluzív sikervárományosok is, mint például a Tekken 6, a Resistance 2 és a LittleBigPlanet.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja