Mélytengeri internetkábel lefektetését támogatja a Google?

2007. szeptember 23.
2.4001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ausztráliai CommsDay hírügynökség beszámolója szerint a Google egy nagy sebességű mélytengeri kábel lefektetésébe invesztálna a közeljövőben.

A keresőóriás állítólag a Unity kódnéven emlegetett projektet támogatná anyagilag, melynek célja a jobb ázsiai internetes infrastruktúra kiépítése egy a Csendes-óceánban elhelyezett szélessávú vezeték által. Barry Schnitt, a Google szóvivője sem meg nem erősítette a hír igaz voltát, sem meg nem cáfolta azt, csupán a projekt pozitív előnyeit emelte ki.

A CommsDay értesülései szerint a keresőóriáson kívül még olyan nagy vállalatok támogatják a mélytengeri kábel lefektetését, mint az Asia Netcom vagy a Telstra, amelyek tárgyalásokat folytattak már ez ügyben az amerikai internetes céggel.

Ezen kívül a Google nemrég hirdetett pályázatot a "Submarine Cable Negotiator" megnevezésű állás betöltésére, ami szintén arra enged következtetni, hogy a vállalat aktív résztvevője a projektnek.

Elemzők szerint, ha a Google valóban támogatná az Ázsiai és Egyesült Államok közötti vezeték lefektetését, akkor azáltal nagyobb előnyre tehetne szert az ázsiai régióban az olyan konkurensekkel szemben, mint a Yahoo vagy a Microsoft.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja