Megvan a legjobb magyar FIFA-játékos

2007. november 27.
2.0321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Császár Roland lett a FIFA Interaktív Világkupa magyarországi selejtezőjének győztese, ezáltal bebiztosítva helyét a rendezvénysorozat 2008.

május 24.-én, Németországban megrendezett berlini Nagydöntőjében. A magyarországi selejtező két napja több mint 200 elszánt játékos küzdelmét hozta. Az esemény megnyitójának fényét két modell, Kustánczi Lia és Dundika emelte. Megjelenésük osztatlan sikert aratott a résztvevők körében, s néhány játékos figyelmét ideiglenesen el is vonta a csoportmérkőzések első szakaszában. Miután a versenyzőknek sikerült újra az előttük álló kihívásra koncentrálni, ádáz küzdelem alakult ki a legjobb 64 közé jutásért.

A vasárnapi, második forduló óriási meglepetéssel szolgált, mivel Mokos Gábor, aki 2005-ben második helyezést ért el, 2006-ban pedig döntős volt a FIFA Interaktív Világkupán, vereséget szenvedett. Tizenegyesekkel kapott ki a negyeddöntőben és ezzel jócskán megkönnyítette a 2006-os magyar selejtező legjobb 16-ja között végzett Császár Roland dolgát, aki a Remi Balázs ellen 2-1-re megnyert döntőmérkőzés után foglalhatta el a dobogó legfelső fokát.

Roland egy utat nyert Berlinbe, ahol csatlakozhat az interaktív futball tehetségek krémjének, összesen 32 főből álló csoportjához, akik a FIFA Interaktív Év játékosa 2008 címért és a 20 000 amerikai dollár pénzjutalomért küzdenek majd meg egymással. A Nagydöntő győztese részt vesz a 2008 decemberében megrendezésre kerülő FIFA Év játékosa gálán, ahol lehetősége nyílik találkozni a világ legjobb férfi és női futballistáival.

Roland természetesen nagyon boldog volt, mikor is két nap 1185 gólja és 620 lejátszott mérkőzése után végül ő állhatott fel a dobogóra. ?Ez volt az álmom ? mindig is szerettem volna megnyerni ezt a versenyt és most nagyon büszke vagyok, hogy elértem célomat!?

Megvan a legjobb magyar FIFA-játékos - 2. kép

?Nagyon remélem, hogy meg fogom nyerni a berlini döntőt? folytatta izgatottan Roland. ?Nem tudom, milyen ellenfelekkel kerülök össze, de májusig jó pár hónap áll előttem, mely kiváló lehetőséget nyújt a gyakorlásra?

A Magyar FIWC rangadó része a 2007 október és 2008 április között megrendezésre kerülő, hat kontinensen zajló 21 élő selejtezőnek, melynek csúcspontja a 2008. május 24.-én megtartott, berlini FIWC Nagydöntő.

A világ egyetlen FIFA által jóváhagyott világméretű videojáték tornájaként, a FIFA Interaktív Világbajnokság vegyíti mind az online, mind pedig az offline futball játékélményt az EA FIFA 08 játékával PlayStation?3 és PlayStation?Network rendszeren. A tavalyi versenyen, hat kontinens több ezer versenyzője versengett a döntőbe jutásért, melyet végül a 17 éves, Hollandiából származó amszterdami Andries Smit nyert meg. Az immáron harmadjára kiosztásra került FIFA Interaktív Év játékosa címet, a Zurich-ben tartott, FIFA Év játékosa gálán kapta meg a hollandiai válogatott csapat korábbi játékosától, Edgar Davids-tól.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja