Megvan a négy játék, amiben összecsapnak a magyar esport rendezvény csapatai

2018. január 10.
2.5071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A mai napon mutatkozott be sajtótájékoztató keretén belül a tavasszal Budapesten megrendezésre kerülő V4 Future Sports Festival elnevezésű rendezvény, ahol itthon eddig példátlan összegű összdíjazást lengettek be a szervezők.

A négy országot (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) összefogó e-sport eseményre ma indul meg a nevezés, a versenyeken pedig nem csak a PC, hanem a konzol és mobiljáték is képviselteti magát.

A League of Legends és a Counter-strike: Global Offensive a PC-s, a Fifa 18 a PS4-es és Xbox One-os, a Clash Royale pedig értelemszerűen a mobilos jelentekzőket várja. A selejtezők után a League of Legendsben négy, a CS:GO-ban pedig nyolc csapat csap majd össze a rendezvényen. Utóbbinál négy meghívásos csapat is részt vesz, tehát ebben az esetben is négy csapat jut be a döntőbe, akikkel szemben viszont ott lesznek nemzetközi, a selejtezőket kihagyó, meghívott topcsapatok is. Bár ez nemzetközi szinten nyilván emeli a nézők számát, viszont nem könnyíti meg a selejtezőket végigkűzdő versenyzők helyzetét.

A mobilos Clash Royale mind a négy ország 2-2 legjobb játékosa méri majd össze tudását, Fifa18-ban pedig 16 játékos csap majd össze. Ez utóbbi egyébként a Fifa eWorld Cup 1-1 világbajnoki rájátszást érő helyéért is ringbe száll, az online selejtezőket pedig az Electronic Sports League (ESL) bonyolítja le.

A rendezvény szervezésében nem csak az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület vesz részt, hanem a PlayIT is, a tőkét pedig az adófizetők pénzéből a magyar állam (tehát éppen te is), egész pontosan a Digitális Jólét Program biztosítja. A rendezvény elképesztő, két milliárd forintos alappal indul (ezt lapátolta bele a magyar állam), az összdíjazás ebből 1 millió Euro - nagyjából 310 millió forint.

A március 23-25 között megrendezésre kerülő esemény látogatása díjmentes lesz, viszont a belépés regisztrációhoz kötött, amit a www.v4futuresports.eu oldalon lehet megejteni - elméletileg ma este 8 órától.
11 hozzászólás

WarriorAutobot

6 éve, 9 hónapja

Hát ez zseniális... erre basszus van pénz!
Köszönjük nagyszerű ez az ország! Tökéletesen elosztja és fontos dolgokra költi az adófizetők pénzét.

válasz erre

Santonio

6 éve, 9 hónapja

Nagyon jó hogy nálunk is van ilyen, én még azt sem ellenzem hogy támogassuk (mondjuk ez az összeg azért enyhe túlzás), de hogy jobb lett volna ha ezt profik csinálják és olyan játékokat válogattak volna bele ami tényleg sokakat érdekel (kivétel LoL), akkor ok.

De egy alapítvány? Ne már. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 9 hónapja

Ennyi pénzt fordítani erre... Sokkal inkább kéne támogatni a játékfejlesztést, mint például a lengyeleknél.

válasz erre

zender

6 éve, 9 hónapja

Hát akik ezt a játéklistát összeállították, azok nem valami jó esportolók. röhögő smiley Vagy inkább köszönőviszonyban nincsenek vele.

válasz erre

drift3r91

6 éve, 9 hónapja

Köszi hogy az adómból ilyen idiótaságra költik a pénzt. Jah nem, mert a lényegre úgyse fognak akkor már mind1 nekem h stadion vagy ez. De nem kéne ennyire belelovagolni ennek az országnak magát az esportba, mert már tényleg mindenből esportot akarnak és annyi támogató meg nincs hogy mindenből szponzoráljanak egy csapatot. És ezek mellett pedig rengeteg tehetséges játékos van akit nem fedeznek fel vagy nem inditják be a a karrierjét mert esetleg itthon nem népszerű esport játékkal játszik. DE legalább a BUG G nincs benne röhögő smiley Többi se érdekel. Nem is követem az esportot de kiváncsi vagyok a másik 3 országban mi a helyzet ezzel.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 9 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Mordorer

6 éve, 9 hónapja

Őszintén örülök hogy nálunk is lesz ilyen színvonalasnak ígérkező rendezvény, tényleg. De azt nagyon nem tartom normális dolognak hogy ezt akár részben is mi finanszírozzuk, mert ez nem igazi érték. Finanszírozzunk fejlesztést, bővülést, bármi olyan dolgot amivel előrébb van az ország de ne már egy rendezvényt ******'>*******.

Ha nincs pénze a playitnek vagy az alapítványnak rá, akkor nem kell megrendezni, ilyen rohadt egyszerű.

válasz erre

totyak

6 éve, 9 hónapja

Na bazzeg', mikor odaértem az olvasásban a 2 milliárdhoz, amit drága kormányunk beletolt a közösbe, kicsit elfogott a düh. Be****ás, hogy ilyen ****okba kell lökni a pénzt, miközben tele van hiányosságokkal az ország.

válasz erre

Gólem

6 éve, 9 hónapja

Azt hiszem jobb helye is lenne ennek a pénznek mint egy facebook csoportnál. wtf smiley De lehet bennem van a hiba.

válasz erre

muki

6 éve, 9 hónapja

KÉTMILLIÁRD FORINT????? Ez valami ********* **** vicc?

válasz erre

Tommy

6 éve, 9 hónapja

Milyen baromságokra van pénz ******'>*******.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja