Megvan a négy játék, amiben összecsapnak a magyar esport rendezvény csapatai

2018. január 10.
1.4461
marco profilja, adatai
marco
A mai napon mutatkozott be sajtótájékoztató keretén belül a tavasszal Budapesten megrendezésre kerülő V4 Future Sports Festival elnevezésű rendezvény, ahol itthon eddig példátlan összegű összdíjazást lengettek be a szervezők.

A négy országot (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) összefogó e-sport eseményre ma indul meg a nevezés, a versenyeken pedig nem csak a PC, hanem a konzol és mobiljáték is képviselteti magát.

A League of Legends és a Counter-strike: Global Offensive a PC-s, a Fifa 18 a PS4-es és Xbox One-os, a Clash Royale pedig értelemszerűen a mobilos jelentekzőket várja. A selejtezők után a League of Legendsben négy, a CS:GO-ban pedig nyolc csapat csap majd össze a rendezvényen. Utóbbinál négy meghívásos csapat is részt vesz, tehát ebben az esetben is négy csapat jut be a döntőbe, akikkel szemben viszont ott lesznek nemzetközi, a selejtezőket kihagyó, meghívott topcsapatok is. Bár ez nemzetközi szinten nyilván emeli a nézők számát, viszont nem könnyíti meg a selejtezőket végigkűzdő versenyzők helyzetét.

A mobilos Clash Royale mind a négy ország 2-2 legjobb játékosa méri majd össze tudását, Fifa18-ban pedig 16 játékos csap majd össze. Ez utóbbi egyébként a Fifa eWorld Cup 1-1 világbajnoki rájátszást érő helyéért is ringbe száll, az online selejtezőket pedig az Electronic Sports League (ESL) bonyolítja le.

A rendezvény szervezésében nem csak az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület vesz részt, hanem a PlayIT is, a tőkét pedig az adófizetők pénzéből a magyar állam (tehát éppen te is), egész pontosan a Digitális Jólét Program biztosítja. A rendezvény elképesztő, két milliárd forintos alappal indul (ezt lapátolta bele a magyar állam), az összdíjazás ebből 1 millió Euro - nagyjából 310 millió forint.

A március 23-25 között megrendezésre kerülő esemény látogatása díjmentes lesz, viszont a belépés regisztrációhoz kötött, amit a www.v4futuresports.eu oldalon lehet megejteni - elméletileg ma este 8 órától.
11 hozzászólás

WarriorAutobot

10 hónapja, 4 napja

Hát ez zseniális... erre basszus van pénz!
Köszönjük nagyszerű ez az ország! Tökéletesen elosztja és fontos dolgokra költi az adófizetők pénzét.

válasz erre

Santonio

10 hónapja, 4 napja

Nagyon jó hogy nálunk is van ilyen, én még azt sem ellenzem hogy támogassuk (mondjuk ez az összeg azért enyhe túlzás), de hogy jobb lett volna ha ezt profik csinálják és olyan játékokat válogattak volna bele ami tényleg sokakat érdekel (kivétel LoL), akkor ok.

De egy alapítvány? Ne már.

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 4 napja

Ennyi pénzt fordítani erre... Sokkal inkább kéne támogatni a játékfejlesztést, mint például a lengyeleknél.

válasz erre

zender

10 hónapja, 4 napja

Hát akik ezt a játéklistát összeállították, azok nem valami jó esportolók. Vagy inkább köszönőviszonyban nincsenek vele.

válasz erre

drift3r91

10 hónapja, 4 napja

Köszi hogy az adómból ilyen idiótaságra költik a pénzt. Jah nem, mert a lényegre úgyse fognak akkor már mind1 nekem h stadion vagy ez. De nem kéne ennyire belelovagolni ennek az országnak magát az esportba, mert már tényleg mindenből esportot akarnak és annyi támogató meg nincs hogy mindenből szponzoráljanak egy csapatot. És ezek mellett pedig rengeteg tehetséges játékos van akit nem fedeznek fel vagy nem inditják be a a karrierjét mert esetleg itthon nem népszerű esport játékkal játszik. DE legalább a BUG G nincs benne Többi se érdekel. Nem is követem az esportot de kiváncsi vagyok a másik 3 országban mi a helyzet ezzel.

válasz erre

Hellblade

10 hónapja, 4 napja

Ahhoz képest hogy mennyi ment/megy el plakát kampányokra(csak a Soros terves min.5,6milliárd),stadionokra, aminek szintén semmi értelme végül is még jól is van ez..de persze,mehetett volna ez is jobb helyre is,de rosszabbra is..

De azért lehetett volna egy Mortal Xl,vagy Tekken a címek között..
Legalábbis szerintem..bár nyilván a Fifa "elmaradhatatlan" volt,mondhatni a többi meg csak úgy ott van ..


válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 4 napja

Őszintén örülök hogy nálunk is lesz ilyen színvonalasnak ígérkező rendezvény, tényleg. De azt nagyon nem tartom normális dolognak hogy ezt akár részben is mi finanszírozzuk, mert ez nem igazi érték. Finanszírozzunk fejlesztést, bővülést, bármi olyan dolgot amivel előrébb van az ország de ne már egy rendezvényt ******'>*******.

Ha nincs pénze a playitnek vagy az alapítványnak rá, akkor nem kell megrendezni, ilyen rohadt egyszerű.

válasz erre

totyak

10 hónapja, 4 napja

Na bazzeg', mikor odaértem az olvasásban a 2 milliárdhoz, amit drága kormányunk beletolt a közösbe, kicsit elfogott a düh. Be****ás, hogy ilyen ****okba kell lökni a pénzt, miközben tele van hiányosságokkal az ország.

válasz erre

Gólem

10 hónapja, 4 napja

Azt hiszem jobb helye is lenne ennek a pénznek mint egy facebook csoportnál. De lehet bennem van a hiba.

válasz erre

muki

10 hónapja, 4 napja

KÉTMILLIÁRD FORINT????? Ez valami ********* **** vicc?

válasz erre

Tommy

10 hónapja, 4 napja

Milyen baromságokra van pénz ******'>*******.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profiljaImperator profiljaturatur profiljagery1113 profiljaLaci721 profiljaM.O.R.P.H. profiljaMarduk profiljamarco profiljagokuvsvegita profilja