Megválna a Thunderbird-től a Mozilla

2007. július 27.
1.7271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mozilla munkatársai levennék óvó szárnyaikat a Thunderbird-ről, és másokra bíznák annak fejlesztését, hogy az a továbbiakban ne hátráltassa őket munkájukban.

Mitchell Baker, az alapítvány elnöke blogjában azt írta, hogy kénytelen-kelletlen, ám arra kényszerülnek, hogy a jövőben kiszervezzék a népszerű e-mail kliens fejlesztését, mivel csapatuk ezentúl csupán a Firefox-ra szeretne koncentrálni, a Thunderbird pedig nagyon sok energiájukat emésztette fel. A Mozilla vezetője különböző alternatívákat vázolt fel, hogy miképpen képzelik el az ingyenes levelezőprogram jövőjét. Az egyik lehetőség az volna, hogy létrehozzanak egy különálló Thunderbird alapítványt, ennek viszont csakis profitorientált formában volna értelme.

Egy következő megoldás lehetne egy a Mozilla felügyelete alatt működő szervezet, ám lényegében az sem változtatna a jelenlegi helyzeten, a harmadik, és talán legmegfelelőbb alternatíva pedig a közösségi projektként való továbbfejlesztés.

Az alapítvány természetesen csakis azután hozza meg döntését a Thunderbird jövőbeni sorsával kapcsolatban, miután nyilvános vitára bocsátották a kérdést.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja