Megújult a Panasonic Toughbook CF-19

2012. június 16.
1.9951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Panasonic a tegnapi napon bejelentette, hogy megújult a legendásan strapabíró Panasonic Toughbook CF-19-es hordozható gépe.

A noteszgép/tablet hibrid főbb vonásainak nagy részén a gyártó nem változtatott, viszont a konfigurációs listáján immár felbukkan az Intel friss fejlesztésű Ivy Bridge központi feldolgozója, valamint az alacsony energiafogyasztású DDR3L memóriamodulok, de a felhozatalban néhány új funkció is képviselteti magát. Az újdonság mindössze 215,9 X 271,7 X 48,2 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 2,3 kilogrammos tömeg társul.

Az új Panasonic Toughbook CF-19 természetesen örökölte az elődjeinél már jól bevált, mindennek ellenálló magnézium ötvözetű borítást, aminek köszönhetően a rendszer megfelel a szigorú MIL-STD-461F, MIL-STD-810G, illetve IP65 előírásoknak, így nem meglepő, hogy többek között minden sérülés nélkül képes elviselni a közel két méteres zuhanásokat is.

A notebook egy 10,1 inches érintőkijelzővel van felszerelve, amit az 1024 X 768-as natív felbontás jellemez, az elforgatható kialakításának köszönhetően pedig a gép könnyedén munkára fogható tábla PC-ként is. A képernyő keretébe a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera autófókuszos, 2,0M pixeles változata, valamint egy mikrofon került beépítésre. A megújult Panasonic Toughbook CF-19 a fent említett Intel processzor 2,60 GHz-es alapfrekvencián üzemelő Core i5-3320M vPro változatával van felvértezve, aminek teljesítménye Turbo Boost-tal elérheti akár a 3,30 GHz-et is. A laptop memóriarendszere alapesetben 4 GB alacsony energiafogyasztású DDR3L RAM-mal van feltöltve, a videorendszer szerepét pedig a CPU-ba integrált Intel HD Graphics 4000-es chip tölti be.

Az adattárolók kínálatában hagyományos merevlemezek 320 GB-tól 500 GB-os, szilárdtest-meghajtók pedig 128 GB-os és 256 GB-os kapacitással képviseltetik magukat. A hálózati eszközök listáján egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11a/b/g/n szabványokat ismerő WiFi, egy GPS egység, egy Bluetooth 4.0 adapter, egy 56k modem, és egy opcionális Ericsson F5521gw HSPA+ modul van feltüntetve. A külső részen található egy PC Card és egy ExpressCard 54 slot, egy Secure Digital kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy port replikátor, egy soros, egy USB 2.0, egy legújabb generációs USB 3.0, egy 1394a FireWire, egy RJ-45 LAN és egy RJ-11 modem, valamint az audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel szállítja a cég, a standard akkumulátor pedig a hivatalos adatok szerint egyetlen feltöltéssel nem kevesebb mint tíz óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A felhozatalban megtalálható még környezeti fényviszonyokat érzékelő szenzor, a kijelző olvashatóságát javító Transflective Plus technológia, valamint az újonnan bemutatkozó, Concealed Mode névre keresztelt funkció is, aminek aktiválásával a rendszer lényegében egyfajta "lopakodó" üzemmódba vált, lekapcsolva a háttérvilágítást, a státusz LED-eket, a hangszórókat, illetve az összes kommunikációs rendszert (3G, WLAN és Bluetooth).

Az Ivy Bridge processzorral újjászületett Panasonic Toughbook CF-19 megjelenésére júliusban számíthatunk, az alapmodell árcéduláján pedig 2.950 eurós összeg fog szerepelni.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 11 napja

rDAVE írta:
Komoly. Úgy néz ki mint amivel atomrakétát indítanak a filmekben. röhögő smiley
És tényleg.mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

12 éve, 10 hónapja és 11 napja

Komoly. Úgy néz ki mint amivel atomrakétát indítanak a filmekben. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 11 napja

Az brutálmeglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaXTomiX0029 profiljamarco profilja