Megtankolható számítógépek

2006. március 15.
1.7921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ezentúl nem csak elektromos árammal, hanem folyékony üzemanyaggal is fel lehet tölteni a hordozható számítógépeket egy új akkumulátornak köszönhetően.

Ha lemerült, nem kell a konnektorba dugni, elég, ha egy üzemanyagpatronból újabb metanoladagot töltenek a legújabb akkumulátorba, és a laptop, vagyis a hordozható számítógép zavartalanul üzemel tovább. Az új akkumulátor nem elraktározza az energiát, hanem a metanol elemeire bontásával generál elektromosságot - mondta el Lin Net-caj, a szerkezetet kifejlesztő és 2007-től piacra dobó tajvani Antig cég képviselője a CeBIT Nemzetközi Számítástechnikai Vásáron Hannoverben.

A készülék, amely egy töltéssel kilenc órán keresztül látja el elektromos energiával a hordozható számítógépet, a laptopok középső részéhez csatlakozik, ott, ahol a CD-és a DVD-olvasók találhatók.

Az újfajta akkumulátor elterjedését várhatóan jelentősen elősegíti majd, hogy a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (International Civil Aviation Organization), amely alapvetően tiltja a gyúlékony anyagok szállítását a repülőgépeken, úgy döntött, hogy az utasok 2007-től magukkal vihetik a repülőre az üzemanyagpatronokat is.
3 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

NoVa13 írta:
Én azért félnék hogy akna kereső közben felrobban....röhögő smiley
Sz.r aksi is fel tud robbanni, volt már rá egy pár példa.

válasz erre

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ez picit visszafejlődés azért nyelvnyújtó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja