Mégsem mutatták be Tajpejben a PS3-at

2006. február 18.
2.0511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony a legtöbb látogató nagy csalódására mégsem mutatta be a Taipei Game Show-n PlayStation 3 következő generációs játékkonzolját, ráadásul sem pontos megjelenési dátummal, sem várható árral nem szolgáltak.

A Sony standján csupán három szemléltető jellegű modell volt kiállítva a várva várt készülékből, illetve egy rövid videovetítés keretében demonstrálták a játékgép néhány újdonságát. Jaszuda Tecuhiko, a Sony távol-keleti számítógépes szórakoztató részlegének feje a kiállításon felszólalva továbbra is csupán annyit közölt a várható forgalmazásról, hogy a készülék mindenképpen még az idén a boltokban lesz.

Újságíróknak arra a kérdésére, hogy a rivális Xbox 360 korábbi premierje nem sürgeti-e a japán céget, Jaszuda azzal felelt, hogy a társaság teljesen felkészülten szeretné piacra dobni a kulcsfontosságú terméket. Elemzők egyébként a PS3 idén tavaszi startjával számolnak, és egyetértenek abban, hogy az ennél későbbi időpont számottevő előnyhöz juttatná a tavaly november-december óta kapható Xbox 360-at forgalmazó Microsoftot.

A Microsoft 4,5-5,5 milliót tervez júniusig eladni az új Xbox 360-asból, és ezt a számot nagyban befolyásolhatja a PlayStation3 piaci jelenléte. A Sony egyébként hosszú távon ugyanúgy százmilliós értékesítést vár az új konzoltól, mint elődeitől, a PS1-től és PS2-től, annak ellenére, hogy a legújabb technológiával felszerelt PS3 ezeknél valószínűleg valamivel drágább lesz.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
1 hozzászólás

Alrian

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

jó kis cikk kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja