Megkezdődik az első fájlcserélő-per az Internet 2-n

2005. április 14.
1.5801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Még csupán az egyetemek belső használatában működő rendszer a szupergyors Internet 2, ám az amerikai lemezkiadók szövetsége máris 18 egyetem diákjait érintő persorozatot kezdeményezett illegális fájlcsere miatt.

Az Internet 2 nem érhette meg nyilvános bemutatkozását, máris elődje sorsára jutott, a nagy amerikai kiadókat tömörítő Recording Industry Association of America (RIAA) szerint egy fájlcserélő hálózat immáron egy éve terjesztett jogvédelem alatt álló tartalmakat, így egyszerre 18 egyetem diákjai érintettek az induló persorozatban.

Cary Sherman, a RIAA elnöke világosan fogalmaz az üggyel kapcsolatban: "az Internet 2 biztonságos fájlcserélő mennyország volt, az a célunk, hogy eloszlassuk ezt a tévhitet". A jelek szerint valóban a mindenhol érezhető jelenlét a RIAA célja, mivel először ugyan csupán 25 diákot perelnek, a vádlottak 18 különböző egyetem hallgatói, így igen komoly figyelmeztető hatással lehet a jogi eljárás. A szövetség a már bevált eljárást követi, 25 ismeretlen elkövető ellen indít eljárást, és a kezdeti bizonyítékok bemutatása után kérelmezi a bíróságnál az egyetemek kötelezését az adatszolgáltatásra, további bizonyítékok begyűjtése céljából, majd ezután nevesíti a vádlottakat.
1 hozzászólás

Vendég

20 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ezek ****meg nem férnek a bőrükbe!!! Ahelyett, hogy értelmes megoldást keresnének, és arra fordítanák a pénzt meg az időt, inkább az összes embert beperelik, aki valaha is halgatott mp3 -mat... LOL, én már elsírom magam... vagy inkább letöltök 1 jó kis zenét))

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profilja