Megjelent az új Ubuntu 10.10 Alpha 2

2010. július 02.
4.9411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Ubuntu fejlesztőcsapata a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy elkészült a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux operációs rendszer elkövetkező 10.10-es változatának második Alpha kiadása.

A közleményben az illetékesek kihangsúlyozták, hogy a Maverick Meerkat névre keresztelt rendszer jelenlegi Alpha 2 változatát kifejezetten a tesztelőknek és a fejlesztőknek szánják, ezért az éles rendszeren való használatát nem javasolják.

Ahogy azt már a friss Linux kiadásoknál megszokhattuk, az Ubuntu 10.10 Alpha 2 is számtalan új és frissített programcsomaggal gazdagodott. A frissen beharangozott operációs rendszer a 2.6.35-6.7-es Linux kernel köré épül, ami a 2.6.35-rc3-as verziószámot viselő fejlesztői változaton alapul. Az Ubuntu 10.10 Alpha 2 a GNOME grafikus környezet 2.31-es kiadásával érkezik. A GNOME 2.31 már a legfrissebb Evolution 2.30-at tartalmazza, ami az elődjénél már jelentősen gyorsabb működést garantál. A fejlesztők természetesen a KDE kezelőfelületet kedvelő felhasználókról sem feledkeztek meg, ugyanis az Ubuntu 10.10 Alpha 2 mellett elérhető a Kubuntu 10.10 Alpha 2 is, amely a KDE Software Compilation (SC) legújabb, Coppur névre keresztelt 4.5 RC1-es változatával van ellátva, és az Amarok zenelejátszó 2.3.1-es, valamint a KOffice irodai programcsomag 2.2-es verzióját is magában foglalja.

A netbookok tulajdonosait célzó Ubuntu Netbook Edition-ban alapértelmezésben már az Unity lett az alapértelmezett kezelőfelület, ami már egy új fejlesztésű globális menüt kapott. A legfrissebb Maverick Meerkat Alpha 2 kiadás már támogatja a btrfs fájlrendszert, új cloud-init szolgáltatásokkal gazdagodott, valamint egy megújult Ubuntu Software Center alkalmazással büszkélkedhet. Az új Ubuntu 10.10 Alpha 2 már letölthető a fejlesztők hivatalos honlapjáról.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

14 éve, 11 hónapja és 5 napja

skyman írta:
Akkor ezt valószinű, hogy nem neke találták ki, hiszen sem tesztelőknek nem vagyok, sem fejlesztőröhögő smiley Bár ugysejtem, hogy azért igy is veri a windowströhögő smiley
Természetesen!kacsintó smiley

válasz erre

skyman

14 éve, 11 hónapja és 5 napja

Akkor ezt valószinű, hogy nem neke találták ki, hiszen sem tesztelőknek nem vagyok, sem fejlesztőröhögő smiley Bár ugysejtem, hogy azért igy is veri a windowströhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaRemulto profiljamarco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja