Megjelent az új trónkövetelő - Piacon a Geforce 9800 GX2-es

2008. március 19.
1.8871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Csúcskategória, csúcskategóriás teljesítmény, és ennek megfelelő ár, természetesen.

Leginkább így jellemezhető röviden az Nvidia most megjelentetett grafikus kártyája, a Geforce 9800 GX2-es. Ha valaki egy ilyen videókártyára rászánja azt a potom 600 dollárt, amennyibe az kerül, elmondhatja, hogy a létező legjobb, gamereknek szánt videókártyával bír. Mert ugyebár más célra szinte pazarlás lenne használni a GX2-es bámulatos teljesítményét.

A benchmark eredmények megbolondításával kecsegtető kártyán két 128-as mag foglal helyet, valamint GDDR3-as, 512-es memóriák virítanak rajta. Szám szerint ez utóbbiból is kettő van, 1000MHz-en futnak. A processzor órajel 600MHz. A GX2-es kimenetein akár 2560x1600-as képet is tud generálni HD minőségben. Ezen adatok fényében különösebben nincs is miért csodálkozni a kártya árán és teljesítményén.

A kártya viszont nemcsak erős, hanem okos is, vagyis inkább energiatakarékos is tud lenni, ha arról van szó, ezt pedig az nVidia HybridPower szabvány teszi lehetővé. Mikor nincs szükség a nagyobb teljesítményre, a kártyán csak az egyik mag működik, sőt bizonyos alaplapokon képes beizzítani az integrált videókártyát, miután magát leállította. Ennek az opciónak köcsönhetően a fogyasztása is jóval barátibb lehet, ami ugyebár kulcskérdés manapság, egy 600 dolláros kártyától pedig elvárható hogy tudjon egy-két ilyen trükköt is.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 20 napja

600 dollár még új korában is drága ehhez a kártyához véleményem szerint. Inkább egy Tri-SLI 9800GT megoldás nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja