Megjelent az új Calculate Linux Xfce 9.6

2009. június 06.
2.0901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Nincs egy hete, hogy Alexander Tratsevskiy bemutatta a Calculate Linux KDE 9.6 Live DVD verzióját, a napokban viszont bejelentette, hogy már elérhető a Calculate Linux Xfce 9.6 legújabb kiadása is.

A Calculate alapját a népszerű Gentoo Linux alkotja, és egyaránt futtatható a 32bit-es és a 64bit-es asztali gépeken, valamint laptopokon. A Calculate Linux fejlesztésénél elsődleges cél volt, hogy az operációs rendszer könnyen telepíthető és frissíthető legyen.

A Calculate Linux Xfce 9.6 a 2.6.28.10-es Linux kernelre, és az X.Org 7.4-re épül, grafikus felületnek pedig a kis erőforrás igényű Xfce 4.6.1 asztali környezetet használja. A rendelkezésre álló programok között mindent megtalálhatunk, ami a képszerkesztéshez, az internetezéshez, és a levelezések kezelésére kell, de a népszerű OpenOffice.org irodai programcsomag 3.0.1-es változata is rendelkezésre áll. A fejlesztők elmondása szerint a Calculate Linux Xfce legújabb kiadása a gyengébb hardverrel ellátott számítógépeken is zökkenőmentesen fut. Az operációs rendszer támogatja az EXT4, EXT3, EXT2, XFS, ReiserFS és JFS fájlrendszereket, valamint a merevlemezes és USB tárolós telepítési módokat is. A támogatott nyelvek között megtalálható az angol, orosz, német, spanyol, portugál, francia, ukrán, viszont a magyar sajnos egyelőre nem szerepel a listában. Az új Calculate Linux Xfce 9.6 már letölthető a fejlesztők honlapjáról.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaKisember001 profiljaGargameth profiljaBotyi profiljamarco profilja