Megjelent az új ATI Catalyst 10.2

2010. február 18.
3.2671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy már elérhető az ATI Radeon grafikus gyorsítóihoz készített Catalyst programcsomagjának legfrissebb, 10.2-es kiadása.

A korábbi változatoknál már megszokott hibajavításokon kívül a fejlesztőcsapat nagy hangsúlyt fektetett a többkártyás ATI CrossFireX funkciók további fejlesztésére, valamint új funkciók integrálására, de az elmondásuk szerint több játék alatt is további teljesítménynövekedés érhető el az új szoftverrel.

Az új ATI Catalyst 10.2 az ATI CrossFireX konfigurációk használatakor már támogatja a különböző profilok kezelését, és lehetővé teszi az energiatakarékos PowerPlay technológia használatát is. A többkártyás számítógépeknél újdonság még az Eyefinity rendszer támogatása is, ami lehetővé teszi, hogy a PC egyidejűleg akár több monitort is kezelhessen, de ezeken kívül immár lehetőség van a DisplayPort csatlakozón keresztül audio átvitelére is. A hivatalos adatok szerint az új programcsomag használatával a következő teljesítmény növekedés érhető el:

Az ATI Radeon HD 5970-as gyorsítónál, valamint a HD 5800-as és a HD 5700-as szériánál DIRT 2 alatt 8%-os sebességnövekedés
CrossFire ATI Radeon HD 5870 használatával a Battleforge alatt 6%-os teljesítmény javulás
Az ATI Radeon HD 5800-as és HD 5700-as sorozatok CrossFire sebessége az Unigine Haven DirectX 9-es módjánál lényegesen javult
Az ATI Radeon HD 5970 gyorsító a The Chronicles of Riddick - Assault of Dark Athena alatt 4%-al jobb eredményt produkál

Az Advanced Micro Devices legfrissebb Catalyst 10.2-es programcsomagja már tartalmazza a 8.702-es ATI Radeon illesztőprogramot, a 8.702-es Catalyst Control Center-t, valamint a Microsoft Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez a HydraVision-t. Az ATI Catalyst 10.2 már letölthető az alábbi linkre kattintva.

ATI Catalyst 10.2 letöltése
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljatotyak profilja