Megjelent az Ubuntu 10.4 Beta 1

2010. március 21.
3.1701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Alig néhány hónapja érkezett meg a Karmic Koala névre keresztelt Ubuntu 9.10, a napokban Steve Langasek máris bejelentette, hogy elérhető az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx első béta változata.

A közleményben az illetékesek kihangsúlyozták, hogy az Ubuntu 10.4 LTS operációs rendszer Beta 1 kiadását kifejezetten a tesztelőknek és a fejlesztőknek szánják, ezért az éles rendszeren való használatát nem javasolják. A rendszer LTS jelölése a Long Term Support-ot takarja, vagyis az Ubuntu 10.4-hez asztali PC-knél három évig, kiszolgálók esetén pedig öt évig szolgáltatnak biztonsági támogatást.

Ahogy azt már az új Linux fejlesztéseknél megszokhattuk, az Ubuntu 10.4 Beta 1 is számtalan új és frissített programcsomaggal gazdagodott. Az operációs rendszer legfrissebb kiadása a 2.6.32-16-25-ös verziószámú Linux kernellel rendelkezik, aminek az alapját a 2.6.32.9-es stabil változat alkotja. Az Ubuntu változat a GNOME 2.29.92 asztali környezettel van ellátva (a készülő GNOME 2.30 fejlesztői változata), a Kubuntu pedig a KDE SC 4.4.1-es grafikus felülettel rendelkezik. A fejlesztés egyik fő irányvonala az operációs rendszer indulásának gyorsítása volt, így az előző Alpha 1 változathoz hasonlóan az új kiadásból is teljes egészében eltávolították a HAL csomagot, és a rendszerinduláskor már az új Plymouth technológia lép színre, aminek köszönhetően az indulás az eddigieknél is gyorsabb és látványosabb lett.

Az Ubuntu 10.4 LTS Beta 1 már két teljesen új grafikus témát is tartalmaz, amik Ambiance és Radiance névre lettek keresztelve, de a rendszer egy átszabott értesítési területet is kapott, ami egységesebb és szebb megjelenéssel dicsekedhet, mint elődje. Az operációs rendszer Ubuntu One szinkronizációs alkalmazása már kapott egy konfigurációs felületet, és rendelkezésre áll az Ubuntu Music Store is, aminek a segítségével a felhasználó kedvenc zenéit megvásárolhatja a Rhythmbox lejátszón keresztül. Az új Ubuntu 10.4 LTS Beta 1 már letölthető a fejlesztők honlapjáról, a végleges változat megjelenését pedig áprilisra ígérik az illetékesek.
1 hozzászólás

marco

15 éve, 2 hónapja és 25 napja

Az indítómenün is gyorsíthatnának.mosolygó smiley Nekem az első kattintás után igen sok idő telik el, mire bejön...

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Megjelent az új Calculate Linux 10.4

Megjelent az új Calculate Linux 10.4

legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja