Megjelent az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx Beta 2

2010. április 09.
2.6011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Ubuntu fejlesztőcsapata a napokban bejelentette, hogy elkészült az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx Beta 2 változata.

Az illetékesek a közleményükben kihangsúlyozták, hogy az Ubuntu 10.04 LTS jelenlegi Beta 2-es kiadását kifejezetten a fejlesztőknek és tesztelőknek szánják, ezért éles az rendszeren való használatát nem javasolják. A rendszer LTS jelzése a Long Term Support-ot takarja, vagyis az Ubuntu 10.04-hez kiszolgálóknál öt évig, míg asztali PC-knél három évig biztosítanak biztonsági támogatást.

Ahogy azt már az új Linux kiadásoknál már megszokhattuk, az új operációs rendszer is rengeteg frissített és teljesen új programcsomaggal gazdagodott. Az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx Beta 2 a 2.6.32-16.25-ös verziószámú Linux kernelt tartalmazza, aminek az alapját a 2.6.32.9-es stabil változat képezi. Az Ubuntu változat a GNOME asztali környezet 2.30-as stabil kiadását tartalmazza, ami már mutatósabb, egységesebb értesítési területet, valamint két teljesen új grafikus témát kínál a felhasználóknak, a Kubuntu pedig a KDE Software Compilation 4.4.2-es grafikus felülettel rendelkezik. A rendszerindítás gyorsítása érdekében a HAL csomag teljes egészében el lett távolítva, de a második Beta kiadásban az új Plymouth technológia is jelen van.

Az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx Beta 2 már a mutatós külsejű, Ubiquity névre keresztelt telepítővel van felvértezve, ami rendszertelepítés közben immár "diavetítés" funkcióval prezentálja az operációs rendszer újdonságait. Az nVidia videokártyával felszerelt konfigurációk esetén a Nouveau lett az alapértelmezett illesztőprogram, ami hardveresen gyorsított 2D-s megjelenítést biztosít. Az Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx legfrissebb Beta 2 kiadása már letölthető a hivatalos honlapról.
3 hozzászólás

skyman

15 éve, 3 hónapja

hmm hát ere kiváncsi leszek, szentem ezt kiporbálom majdmenő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 3 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

marco

15 éve, 3 hónapja

Naggyon komoly! A végleges mikor jön?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja