Megjelent az Ubuntu 10.04 LTS

2010. április 30.
2.8541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Ubuntu fejlesztőcsapata - ígéretükhöz híven - a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy elkészült és letölthető a népszerű Ubuntu Linux legújabb, 10.04 LTS "Lucid Lynx" végleges kiadása.

Az operációs rendszer LTS jelzése a hosszú távú támogatást (Long Term Support) takarja, vagyis a kiszolgálóknál öt évig, asztali PC-knél pedig három évig szolgáltatnak biztonsági támogatást. Ahogy azt már az új Linux kiadásoknál már megszokhattuk, az újdonság is számtalan frissített, valamint teljesen új szoftvercsomaggal gazdagodott.

Az Ubuntu 10.04 LTS legszembetűnőbb újdonsága a munkaasztal frissített megjelenése, ugyanis a korábbi változatokkal ellentétben az alapértelmezett téma a sötétebb árnyalatú Ambience lett, de a világosabb színeket kedvelő felhasználók részére rendelkezésre áll a szintén újonnan megjelent, Radiance névre keresztelt kinézet is. A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a közösségi szolgáltatások integrációjára is, így a népszerűbb oldalak, mint például a Facebook, a Digg, vagy a Flickr-ről érkező üzeneteit a felhasználó közvetlenül a rendszerén olvashatja, és persze a beérkezett üzenetek megválaszolása is közvetlenül lehetséges. Az új kiadásban már jelen van a friss fejlesztésű Ubuntu Music Store is, aminek a segítségével a Rhythmbox zenelejátszón keresztül lehet zenéket vásárolni, amik persze automatikusan szinkronizálódnak a felhasználó számítógépei között.

A rendszer természetesen megtartotta az elődjénél már megismert Ubuntu One szolgáltatást, ami az adatok több számítógép közötti szinkronizálásában segédkezik, de az új kiadásban további lehetőségekkel bővült a tudása, ugyanis most már lehetőség van bármely könyvtár szinkronizálására, vagy akár egyetlen fájl publikálására is, amit egy adott URL-en keresztül lehet elérni. Az operációs rendszer megjelenésével egy időben az Ubuntu Manual projekt csapat is bejelentette, hogy letölthető az új 10.04-es verzióhoz készített teljes körű dokumentáció, ami nem csak a kezdőknek, de komolyabb Ubuntu felhasználóknak is hasznos információkkal és tippekkel szolgál, viszont egyelőre sajnos kizárólag csak az angol változata érhető el. Az új Ubuntu végleges 10.04 LTS kiadása és az angol nyelvű útmutató letölthető az alábbi linkek segítségével.

Az Ubuntu 10.04 LTS letöltése
Az Ubuntu 10.04 LTS angol nyelvű kézikönyv letöltése
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 9 hónapja és 24 napja

Egész jó, csak azt sajnálom hogy nem futnak a játékok rajta!meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja