Megjelent az Ubuntu 10.04 Alpha 1

2009. december 11.
3.6641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Canonical fejlesztőgárdája a mai napon bejelentette, hogy elkészült a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux 10.04 LTS legelső Alpha kiadása.

Az illetékesek kihangsúlyozták, hogy a Lucid Lynx névre keresztelt legújabb operációs rendszert kifejezetten a fejlesztőknek és tesztelőknek szánják, ezért az éles rendszeren való használatát nem javasolják. Az Ubuntu 10.04 LTS jelölése a hosszú távon támogatott kiadást takarja (Long Term Support), vagyis a rendszerhez asztali gépeknél három évig, míg kiszolgálók esetén öt évig szolgáltatnak biztonsági támogatást.

Ahogy azt az új Linux kiadásoknál már megszokhattuk, a Lucid Lynx tárolója is számtalan frissített és új programcsomaggal gyarapodott, ami természetesen sok új alkalmazás megjelenését is jelenti. Az újdonság a 2.6.32-7.10-es verziószámú Linux kernel köré épül, ami a legfrissebb 2.6.32-es stabil változaton alapul. Az Ubuntu 10.04 Alpha 1 a GNOME asztali környezet 2.29.3-as változatával lett ellátva, a Kubuntu kiadás pedig a KDE SC 4.4 Beta 1 grafikus felülettel rendelkezik. A frissen beharangozott operációs rendszernél a fejlesztők a lenyűgöző tíz másodperces rendszerindítási időt célozták meg, ezért a Lucid Lynx Alpha 1-ből már eltávolították a HAL csomagot, ami az illetékesek elmondása szerint gyorsabb rendszerindítást és leállást eredményez, de a felfüggesztett állapotból való visszatérésnél is lényegesen kevesebbet kell várakoznia a felhasználónak.

Az új Ubuntu Linux Lucid Lynx Alpha 1 már letölthető a fejlesztők honlapjáról, a végleges kiadás megjelenésére pedig 2010 áprilisában számíthatunk.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljamarco profiljaKisember001 profiljaGargameth profilja