Megjelent a Linux Mint 8 Xfce és LXDE kiadása

2010. április 04.
3.6161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Clement Lefebvre a napokban bejelentette a hatalmas népszerűségnek örvendő, Helena névre keresztelt Linux Mint 8 operációs rendszerüknek a legújabb Xfce Community Edition és LXDE Community Edition változatait.

A Linux Mint egy teljes mértékben ingyenes Linux disztribúció, ami a nagy sikerű Ubuntu Linux alapjaira épül, az aktuális kiadások pedig a legfrissebb Ubuntu 9.10 Karmic Koala-ra. Ahogy azt már a nevük is mutatja, az új változatok az Xfce és a LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment) asztali környezetekkel vannak ellátva.

A két új Linux Mint 8 Helena kiadás közös jellemzője, hogy a 2.6.31-es verziószámú Linux kernel alkotja a rendszerek magját, valamint már tartalmazzák az X.Org 7.4-et, és persze a legújabb EXT4 fájlrendszert is minden gond nélkül kezelik. A Linux Mint 8 Xfce Community Edition és LXDE Community Edition azoknak a felhasználóknak jelenthet ideális választást, akik egy gyors, mutatós kinézetű operációs rendszert keresnek, ami minden probléma nélkül elfut az öregebb számítógépeken is.

Az Xfce grafikus felülettel ellátott újdonság már továbbfejlesztett szoftver- és frissítéskezelővel büszkélkedhet, de a felszereltségében megtalálható még az új fejlesztésű feltöltéskezelő és az új kinézetek is. Az LXDE asztali környezettel rendelkező Linux Mint 8 már tartalmazza a 3.4.7.2-es Openbox ablakkezelőt, a PCManFM 0.5.2 fájlkezelőt, az Exaile zenelejátszót, valamint egy továbbcsiszolt Linux Mint menüt.

A Linux Mint 8 Xfce és LXDE rendszerkövetelménye:
x86-os központi feldolgozó
256MB rendszermemória
3GB üres hely a telepítéshez
800 X 600-as felbontás kezelésére képes videokártya
CD-ROM vagy USB port

A Linux Mint 8 operációs rendszer legfrissebb Xfce Community Edition és LXDE Community Edition változatai már letölthetőek a hivatalos honlapról.
2 hozzászólás

marco

15 éve, 2 hónapja és 11 napja

Dorcika írta:
Hmm, nem is rossz! mosolygó smiley
Nem bizony. Szerencsére terjeszkedik ez a disztrib is.mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 2 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja