Megjelent az Android Security Enhanced változata

2012. január 19.
1.6621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Google népszerű Android mobil operációs rendszere az okostelefonok piacának több mint a felét magáénak mondhatja, azonban vitathatatlan tény, hogy a megoldásnak több biztonsági hiányossága is akad.
 

Erre a problémára reagált az NSA (National Security Agency) a múlt évben megtartott Linux Security Summit konferencia alkalmával, ahol is bemutatták az SE Android (Security Enhanced Android) névre keresztelt fejlesztésüket. Az elmúlt napok folyamán érkezett az illetékesek bejelentése, miszerint a projektjük fejlesztése befejeződött, és elérhető az operációs rendszer végleges változata.

Az újonnan megérkezett SE Android lényegében az NSA több mint egy évtizede elkezdett SE Linux megoldásait foglalja magában, ilyen például a MAC (Mandatory Access Control), ami vezérli a programok szabályalapú hozzáférését, valamint elvégzi az adatok és az alkalmazások elkülönítését.

Az említett megoldásokkal kiküszöbölhetőek az olyan biztonsági rések, amiket például egy letöltött kártevő a megfelelő jogosultság megszerzésével kihasználhat, vagy a meglehetősen nagy vihart keltett Skype biztonsági hiba, viszont a különféle kernel-sebezhetőségből eredő hiányosságok ellen sajnos még az SE Android sem tud teljes körű védelmet biztosítani. A frissen bejelentett mobil operációs rendszer forráskódja már beszerezhető az SE Android projekt honlapjáról.
3 hozzászólás

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 13 napja

Android egy ****. Eldobálja a vonalat meg ilyenek, inkább azzal kéne foglalkozni.

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 13 napja

Hátigen, a droid NAGYON sebezhető...

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 13 napja

Az komoly. Ráfér a biztonság, Android alapból nagyon tré.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljanurbanu profiljagery1113 profiljamarco profilja