Megjelent a Chakra Linux legfrissebb 2012.02-es kiadása

2012. február 16.
1.9411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Anke Boersma és fejlesztőcsapata az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Chakra Linux operációs rendszerüknek legfrissebb, 2012.02-es verziószámot viselő végleges kiadása.

A Chakra Linux egy a népszerű Arch Linuxra épülő disztribúció, aminek fejlesztésénél elsődleges cél a lehető leggyorsabb és legstabilabb, a KDE Software Compilation és a Plasma-ra épülő megoldás elérése volt, de a fejlesztők emellett még kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a rendszer mindenki számára egyszerűen kezelhető legyen. A frissen megérkezett, Archimedes névre keresztelt kiadás jelenleg CD, valamint DVD lemezkép formájában érhető el.

A CD-s változat alapértelmezésben csak egy minimális KDE környezetet, egy szövegszerkesztőt, egy webböngészőt, illetve egy egyszerű médialejátszót biztosít a felhasználó részére, viszont a DVD médiákra szabott társa immár tartalmazza a legtöbb standard KDE alkalmazást, az összes nyelvi csomagot, a LibreOffice programcsomag 3.4.5-ös változatát, az Amarok lejátszót, valamint a spideroak-ot is.

A Chakra Linux 2012.02 Archimedes már a 3.2.2-es verziószámú Linux kernel képességeit kamatoztatja, az említett KDE felületnek pedig a legfrissebb 4.8-as kiadásával van felvértezve. A szokásosnak mondható hibajavításokon kívül az újonnan megérkezett operációs rendszer már egy teljesen új, Ronak elnevezésű témával is dicsekedhet, míg a frissített csomagok között szerepel többek között a Qt, a boost, a subversion, valamint a photon is.

A tomoyo-tools 2.5 immár az alapértelmezett telepítési folyamat része lett, a Boost 1.48 helyét pedig a GRUB 2 vette át. A Chakra Linux legfrissebb 2012.02 Archimedes kiadásának 32 bites és 64 bites változata már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Chakra Linux 2012.2 Archimedes letöltése
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 2 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 22 napja

Teszek vele egy próbát. Mostanában minden linuxot kipróbálok amiről írtokmosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 2 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 22 napja

Gyönyörű ez a KDE

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja