Még gyorsabb XDR grafikus memória a Rambustól

2005. július 09.
2.0501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Rambus bemutatta XDR nagysebességű memória-alkalmazásának következő generációját, az XDR 2-t, amely 8 GHz-es kezdeti órajellel üzemel.

Ez ötszöröse a jelenleg használt GDDR-ének, és felülmúlja a "mezei" XDR által biztosított 6,4 GHz-et is. A sebesség növelése mellett a Rambus odafigyelt a kezdeti hibák kijavítására is: az új XDR memóriachip esetében a gyártó szerint sikerült összehangoltabbá tenni az időzítést, illetve kiküszöbölni a jelhígulást és -tükröződést, valamint a zajszintet is.

A memórialapkánál ezen kívül alkalmazásra került a Rambus saját fejlesztésű "micro-threading" technológiája is, ami lehetővé teszi a chip megosztását oly módon, hogy a kontroller egy időben több adatot is lekérhet annak memóriájából.

A Rambus a jelenlegi GDDR grafikus megoldások utódjául szánja az XDR 2-t, amelyet rögtön licencelhetővé is tesz a készülékgyártók számára, ám az első ilyen grafikus memóriachipet használó eszközök leghamarabb csak 2007-re várhatók. Az XDR 1 különféle cégek által gyártott változatai már jelen vannak a piacon, és ilyen grafikus lapka lesz beépítve például a PlayStation 3 következő generációs játékkonzolba is.

Kapcsolódó linkek:
Rambus Technology
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja