Megérkeztek az Intel Gemini Lake processzorai

2017. december 12.
12.9211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Intel egészen csendben elérhetővé tette alacsony fogyasztású és olcsó Gemini Lake processzorait, amelyek azt a célt szolgálják, hogy lecseréljék a tavaly megjelent Apollo Lake lapkákat.

A gyártó első körben három-három termékkel léptette piacra az architektúrát, melyek a korábbi változathoz mérten sokkal jobb teljesítményt garantálnak, és míg az első trió kifejezetten asztali gépekbe kerülhet, addig a másik triót hordozható masinákhoz álmodta meg a gyártó.

Az asztali sorozat közül a legjobb teljesítményt az Intel Pentium Silver J5005 garantálja majd, mely egy négymagos, 1,5 GHz-es (boost mellett 2,8 GHz-es) lapka lett, alternatívája pedig az Intel Celeron J4105, mely négy maggal és ugyanúgy 1,5 GHz-es órajellel bír, de boost mellett csak 2,5 GHz-et préselhetünk ki belőle. Mellettük érkezik még egy kétmagos modell is, az Intel Celeron J4005, ami alsó hangon 2GHz-en ketyeg, de egy kis turbózás mellett akár 2,7 GHz-ig is húzható.

Megérkeztek az Intel Gemini Lake processzorai - 2. kép

A hordozható rendszerekbe szánt Intel Gemini Lake processzorok közül a legerősebb a négymagos Intel Pentium Silver N5000 lesz, amely alaphangon 1,1 GHz-en ketyeg majd, de boost mellett 2,7 GHz-re lesz képes. Alternatívája az Intel Celeron N4100-as lesz 1,1 GHz és 2,4 GHz párosítással, amiből készül egy kétmagos verzió is Intel Celeron N4000 név alatt 1,1 GHz-es alap-, és 2,6 GHz-es boostolt órajellel.

Megérkeztek az Intel Gemini Lake processzorai - 3. kép

2 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 4 napja

Nem a legerősebb cucc, de valakinek jó lesz.

válasz erre

totyak

3 éve, 5 napja

Mivel energiatakarékosak, így gondolom nem csúcs processzorok, nem játékra tervezték őket.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljamarco profiljaGargameth profiljapityuska profilja