Megérkezett az XBMC 12.0 Frodo végleges kiadása

2013. január 31.
2.2741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Nate Thomas és fejlesztőcsapatának köszönhetően a napokban újabb multimédiás alkalmazással lehettünk gazdagabbak, ugyanis bejelentették az XBMC programjuknak legfrissebb stabil kiadását, ami a változtatások eredményeként immár a 12.0-ás verziószámmal lett ellátva.

Aki esetleg nem ismerné, az XBMC egy ingyenes, nyílt forráskódú HTPC (Home Theater PC) szoftver, ami egyaránt elérhető Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, valamint Ubuntu alapokra épülő live operációs rendszer formájában is, azonban az új, Frodo névre keresztelt kiadás egyik újdonsága, hogy ez a felsorolás kiegészült már a Raspberry Pi mini PC és Google Android támogatással is.

Az anime rajongók számára jó hír, hogy a friss fejlesztések listáján felbukkant a 10 bites H.264 dekódolás képessége is (vagyis Hi10P), de az OS X 64 bites támogatása is már megoldott lett. Az új XBMC AudioEngine elhozta a teljes HD audio támogatást, így természetesen a szoftvernek a DTS-MA és Dolby True-HD rendszereket használata sem jelent gondot (OS X és iOS rendszereknél egyelőre még nem elérhető).

A Windows és Linux rendszerekre igazított kiadások felhozatalában ezek mellett fellelhető még a továbbcsiszolt kontroller támogatás, a fejlett UPnP megosztás, valamint a videók alapértelmezett nyelve immár automatikusan az XBMC által használt beállításokat követi. Az XBMC most beharangozott 12.0 Frodo kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

Az XMBC 12.0 Frodo letöltése
3 hozzászólás

Vendég

8 éve, 25 napja

RED írta:
Hát az teljesen más, az nem telepítős verzió, hanem Ubira épülő komplett live rendszer. Felteszed az ISO-ját USB kulcsra vagy CD-re, és megy oprendszer nélkül is, a többit meg meglévő rendszer alá kell telepíteni.

Ja! Ha a procidat pörgeti, akkor lehet nincs gyorsításod alatta, érdemes próbát tenned az újabb verzióval, mert lehet már kiküszöbölték ezt, de az is lehet, h csak beállítás kérdése.
Ok, köszi szépen, frissítek.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

8 éve, 25 napja

Szeretem, csk nagyon pörgeti a gépemet.

Amúgy miért vetted külön a Linuxtól az Ubuntut?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt