Megérkezett az Ubuntu legfrissebb 12.04 Alpha 2 kiadása

2012. február 04.
1.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Ubuntu fejlesztőcsapata az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux operációs rendszer elkövetkező 12.04-es változatának második Alpha kiadása.

A közleményben az illetékesek kihangsúlyozták, hogy a Precise Pangolin névre keresztelt rendszer jelenlegi Alpha 2-es változata még több hibát is tartalmazhat, és a jelenlegi kiadást kifejezetten a tesztelőknek és a fejlesztőknek szánják, ezért az éles rendszeren való használatát nem javasolják.

Ahogy azt már a friss Linux kiadásoknál megszokhattuk, az Ubuntu 12.04 Alpha 2 is számtalan új és frissített programcsomaggal gazdagodott. Az újonnan megérkezett operációs rendszer a 3.2.2-es stabil Linux kernelre épül, és már továbbfejlesztett Unity 5.0 interfészt, illetve 3.2.2-es verzióra frissített GNOME komponenseket kapott. Az újdonságok listáján köszönthetjük még az Upstart 1.4-et, a GCC 4.6.2-őt, az Xorg Server 1.11-et, valamint a LibreOffice 3.5 második Beta kiadását. Az alapértelmezett böngésző a legfrissebb Mozilla Firefox 10.0 lett, míg a levelező kliens szerepét a Mozilla Thunderbird 10.0 tölti be.

Az említett Ubuntu 12.04 Alpha 2 Precise Pangolin-nel együtt természetesen a Kubuntu kiadás is megérkezett, ami már a nemrég bejelentett, legfrissebb KDE Software Compilation 4.8-cal van felvértezve, és emellett tartalmazza a KDevelop 4.3 Beta verzióját, és a QT 4.8-at. Az Ubuntu és Kubuntu 12.04 Alpha 2 kiadása már letölthető a fejlesztők honlapjáról.


Megérkezett az Ubuntu legfrissebb 12.04 Alpha 2 kiadása - 2. kép

5 hozzászólás

Vendég

9 éve, 10 napja

Vboxba vele!

válasz erre

Vendég

9 éve, 10 napja

Vendég írta:
Kíváncsi leszek, Unity mennyit fejlődött. Engem rettenetesen irritál..
Akkor fog ezután is. Jól ráfejlesztettek, főleg a lencsékre, de még jobban beépült...

válasz erre

Vendég

9 éve, 10 napja

Kíváncsi leszek, Unity mennyit fejlődött. Engem rettenetesen irritál..

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 napja

Vendég írta:
KDE egyre szebb bakker.
szep volt az eddig is

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 napja

KDE egyre szebb bakker.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaGargameth profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja