Megérkezett az Ubuntu Business Desktop Remix 12.04 LTS

2012. május 12.
6.3321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Canonical az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült a népszerű Ubuntu operációs rendszerüknek az üzleti felhasználásra szánt, Business Desktop Remix névre keresztelt legfrissebb 12.04-es kiadása.
 

A Business Desktop Remix aktuális kiadása a nemrég megjelent Ubuntu 12.04 Precise Pangolin alapjaira építkezik, és hozzá hasonlóan természetesen már LTS (Long-Term Support) változatként érkezett meg, vagyis a vállalat mind az asztali gépek, mind pedig a szerverek részére öt éven keresztül biztosít hozzá teljes körű támogatást, és emellett persze frissítéseket is.

Akárcsak a standard 12.04 Precise Pangolin esetében, az újdonság is a 3.2.12-es Linux rendszermagra épül, asztali környezetek közül pedig a 3.4.1-es verziószámmal ellátott GNOME megoldást vonultatja fel. Az Ubuntu Business Desktop Remix 12.04 kínálatában megtalálható többek között az X.Org 7.6, az Xorg Server 1.11.4, az Upstart 1.5, a GCC 4.6.3 toolchain, a Python 2.7.3, valamint a Python 3.2.3.

A standard Ubuntuval ellentétben a most megérkezett operációs rendszer a megcélzott felhasználási terület miatt persze több változtatást is tartalmaz, például a kínálatból az összes játék, közösségi és fájlmegosztó alkalmazás el lett távolítva, viszont helyettük olyan csomagokat üdvözölhetünk, mint a VMware Viewer, az OpenJDK 6 Java Runtime Environment, illetve az Adobe Flash Player beépülő. A felhozatalban megtalálható még a Microsoft Windows RDP 7.1, valamint a LibreOffice Draw Microsoft Visio diagram importálás támogatása is.

Az Ubuntu frissen bejelentett Business Desktop Remix 12.04 LTS kiadása egy ingyenes regisztráció után már letölthető az alábbi linkre kattintva, és ahogy az már elvárható, természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett verziók rendelkezésre állnak.

Az Ubuntu Business Desktop Remix 12.04 LTS letöltése.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 1 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 6 napja

helló,
jól értem, hogy üzleti felhasználásra is ingyenes?
nagyon köszi,
Balázs.

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 9 napja

Bakker hogy ebből mindenféle verzió van...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profilja