Megérkezett az Ubuntu 12.04 LTS első bétája

2012. március 04.
1.8661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Kate Stewart az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült a népszerű Ubuntu operációs rendszerüknek 12.04 LTS (Long-Term Support) jelzést viselő első béta kiadása.

A tervek szerint a Precise Pangolin névre keresztelt rendszernek összesen két béta kiadása várható, amiket 2012 áprilisában immár a végleges verzió fog követni. A fejlesztők kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi verzió egy a fejlesztőket és tesztelőket célzó előzetes, ami még több hibát is tartalmazhat, így az éles rendszereken való használatát nem javasolják.

A frissen megérkezett Ubuntu 12.04 LTS Beta 1 már a 3.2.6-os verziószámú Linux kernel köré épül, aminél alapértelmezett lett az RC6 technológia, így a Sandy Bridge központi feldolgozók integrált grafikus magja alacsonyabb energiafelhasználási üzemmódba válthat "tétlen" állapotban. Az Unity indítója már minden esetben látható, az automatikus elrejtését manuálisan kell aktiválni. A jelenlegi előzetesbe immár helyet kapott az új HUD megoldás is, amit az ALT billentyű leütésével lehet előcsalni, segítségével pedig gépeléssel villámgyorsan elérhetőek az éppen futtatott alkalmazások menüpontjai és parancsai.

Az Ubuntu One már egy megújult, Qt-re épülő felülettel fogadja a felhasználókat, az alapértelmezett zenelejátszó szerepét pedig ismét a Rhythmbox tölti be, de természetesen a 11.04-es és 11.10-es kiadásokból megismert Banshee továbbra is elérhető a Szoftverközpontban. A kínálatban a jól megszokott Mozilla Firefox és Mozilla Thunderbird páros már a 11.0-ás verziószámmal képviseltetik magukat, amik mellett többek között megtalálható még a Transmission 2.50-es torrent/magnet kliens, valamint a LibreOffice végleges 3.5.0-ás kiadása.

Az Ubuntu mellett persze a Kubuntu 12.04 LTS előzetese is megérkezett, ami az újonnan megjelent KDE Software Compilation 4.8 képességeit kamatoztatja, login manager-ként pedig a LightDM van jelen. A felszereltségében megtalálható még az Oxyge-GTK3, az Owncloud, illetve az új Calligra irodai programcsomag is. Az Ubuntu 12.04 LTS és Kubuntu 12.04 LTS első bétája már letölthető az alábbi linkekre kattintva.

A Kubuntu 12.04 LTS és a KDE 4.8.

A Kubuntu 12.04 LTS és a KDE 4.8.


Az Ubuntu 12.04 LTS Beta 1 letöltése
A Kubuntu 12.04 LTS Beta 1 letöltése
4 hozzászólás

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 13 napja

remélem unity végre tényleg jó lesz, mert amúgy nagyon idegesít

válasz erre

marco

9 éve, 3 hónapja és 13 napja

Vendég írta:
Bansheee amúgy is ****, nem is értem hogy került képbe
Én sem szívlelem, mindenre a Totemet használom.

válasz erre

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 13 napja

KDE-st ki kéne próbálnom

válasz erre

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 13 napja

Bansheee amúgy is ****, nem is értem hogy került képbe

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt