Megérkezett az OS4 13.4 KDE kiadása

2013. május 08.
1.8091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Roberto Dohnert és csapata alig egy hónapja jelentette be az OS4 operációs rendszerüknek OpenDesktop 13.4-es kiadását, ám a tegnapi napon elérhetővé tették a szóban forgó kiadás KDE fűszerezésű variánsát is.

Aki esetleg nem ismerné, OS4 KDE egy masszív Debian - és Kubuntu - disztribúció alapjaira építkező ingyenes rendszer, aminek fejlesztésénél az illetékesek a lehető legfelhasználóbarátabb kialakítású Linux összeállítására törekedtek, ami mind a Windows, mind pedig a Mac OS-hez szokott felhasználók számára kiváló alternatívát jelenthet.

Az új kiadás felhasználói felületből a KDE Software Compilation 4.10.2-es verzióját kínálja, irodai programcsomagból pedig mostantól a Calligra várja a felhasználókat, de a LibreOffice 4.0 a tárolókból természetesen továbbra is bármikor elérhető.

Szintén az újdonságok között üdvözölhetjük még a Mozilla Firefox webböngésző 20-as verzióját, a VLC-t, a Clementine zenelejátszót, a Gdebi KDE-t, a Lightening kiegészítővel ellátott Thunderbird klienst, valamint a Muon szoftver-központot is. Az OS4 most beharangozott 13.4 KDE kiadása már letölthető erre a linkre kattintva.
2 hozzászólás

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 1 napja

Debian 7 mondjuk régebbi komponensekkel jött ki...

válasz erre

Raiden

11 éve, 11 hónapja és 1 napja

A Debian 7.0 nemrég jelent meg,gondolom ez még a hatosra,és a 13.04-es Ubuntura épül.A 13.04-es ubit nemsokára próbálom,ha bejön,akkor erre is rápróbálok.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja