Megérkezett az openSUSE 12.2 végleges kiadása

2012. szeptember 07.
2.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Hosszas fejlesztési munkálatok, és a tervezetthez képest közel két hónapos késéssel az openSUSE fejlesztőcsapata bejelentette, hogy elkészült és immár letölthető a régóta várt openSUSE 12.2 operációs rendszerüknek a végleges kiadása.

A csapat közleménye szerint a két hónappal elhalasztott rajtra azért volt szükség, mert a rendszer stabilitása még kifogásolható volt, ezért ezt az időt a kiadás tökéletesítésére fordították. A végleges formát öltött openSUSE 12.2 egyik leglényegesebb újítása, hogy már a 3.4.6-os Linux rendszermaggal lett felvértezve, X.Org Serverből pedig az 1.12-es változatot mellékelték hozzá.

Az asztali környezetek közül a KDE Software Compilation 4.8.4, a GNOME 3.4.2, valamint a letisztult megjelenésű Xfce 4.10 áll a felhasználók rendelkezésére. A frissen elkészített kiadás felhozatalában már természetesen szerepel a Btrfs fájlrendszer teljes körű támogatása, de az újdonságok között még fontos megemlíteni a GRUB2 rendszertöltőt, valamint a Plymouth 0.8.6.1-et is.

Az operációs rendszer felhozatalában megtalálható még a Qt 4.8.1, a GCC 4.7.1, a Glibc 2.15, és a Google Go 1.0.2 is, de persze az olyan népszerű és jól bevált programokról sem kell lemondanunk, mint például a Mozilla Firefox webböngésző, a GIMP 2.8 képszerkesztő, a Krita 2.4, a Tomahawk Player, valamint a LibreOffice irodai programcsomag 3.5-ös változata.

A végleges openSUSE 12.2 DVD-s változatán kívül persze már elérhetővé váltak a live KDE és live GNOME névre keresztelt, CD lemezekre szabott ISO képállományok is. A frissen beharangozott openSUSE 12.2 már letölthető az alábbi linkre kattintva, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen már a 32 bites és a 64 bites rendszerekre kihegyezett variánsok közül is válogathatunk.

Az openSUSE 12.2 letöltése.
4 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 12 napja

Én is, ezért is vagyok meglepődve.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 7 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 12 napja

Miért, nem működött? meglepett smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 12 napja

A csomagkezelo vajon működik mar ?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja