Megérkezett az antiX 13 első béta kiadása

2013. február 15.
1.5801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban az antiX fejlesztőcsapata bejelentette, hogy az elkövetkező antiX 13 munkálatai újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis elkészült és kipróbálható az érkező operációs rendszer legelső béta kiadása.
 

Az illetékesek kihangsúlyozták, az aktuális Beta 1 verzió még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre és éles rendszeren való használatát nem javasolják. Aki esetleg nem ismerné, az antiX egy a legendás stabilitású Debian disztribúció alapjaira építkező ingyenes Linux, aminek fejlesztésénél elsődleges célkitűzés volt, hogy az operációs rendszer még az öreg, illetve a gyengébb hardverekkel rendelkező számítógépeken is villámgyorsan és gördülékenyen fusson.

Az antiX 13 Beta 1 talán legfontosabb újdonsága, hogy immár a 3.6.11-es verziószámot viselő Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, de emellett a motorháztető alatt természetesen még több változtatásra is bukkanhatunk. A friss fejlesztések frontján többek között felsorakozik a további opciókkal kibővített meta-installer, a telepítő xfs, jfs, ext2 és btrfs támogatása, az átformált antiX szkriptek, valamint az epdfview és zathura párost leváltó mupdf.

Az antiX 13 most beharangozott Beta 1-es tesztváltozata már letölthető az alábbi linkeken keresztül, és ahogy azt már megszokhattuk, a listában egyaránt szerepel a 32 bites, valamint a 64 bites rendszerekre szabott ISO képállomány is.

Az antiX 13 Beta 1 letöltése.
2 hozzászólás

Raiden

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

382MB? Az jó!

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ez baromi jó

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt