Megérkezett a Windows 8

2012. október 26.
3.7191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Péntektől szerte a világon, így hazánkban is hivatalosan mindenki számára elérhető a Microsoft Windows 8 operációs rendszer.

Október 26-ától mind az üzleti, mind a lakossági felhasználók megtapasztalhatják, hogy mit nyújt számukra a Windows 8: egy szép, könnyen kezelhető felhasználói felületet és a Windows Áruházban található minőségi alkalmazásokat, amelyek több mint ezer, Windows 8-ra optimalizált különféle PC-n és táblagépen érhetők el. Az új Windows egyesíti magában a könnyű hordozhatóságot és az érintőképernyős használatot, miközben a megszokott Windows munkaasztalról, a desktopról sem kell lemondaniuk a felhasználóknak. Nincs még egy operációs rendszer család, amely asztali gépen, notebookon, táblagépen és mobiltelefonon ugyanazt a rendszert nyújtaná felhasználóinak, fejlesztőinek és üzemeltetőinek.

A Windows 8 már meglévő PC-kre történő frissítésként és kiskereskedelmi forgalomban is megvásárolható és elérhető lesz Magyarországon, valamint a világ mintegy 140 piacán, 37 különféle nyelven. Az év végére várhatóan a hazánkba érkező PC-és táblagépszállítmány fele, mintegy 50 ezer eszköz már Windows 8-cal előtelepített gép lesz.

A Windows 8 két változata lesz elérhető kiskereskedelmi forgalomban, a Windows 8 és Windows 8 Pro. Az üzleti felhasználók számára a Windows 8 Enterprise verzió kínál teljes körű megoldást a mobil hatékonyság növelésére, egyebek mellett a Windows To Go, a Direct Access és a BranchCache funkciókkal, valamint az olyan továbbfejlesztett biztonsági képességekkel, amilyen például a BitLocker és az AppLocker.

A Windows 8 új generációjával egy időben új taggal, az ARM processzorra épülő táblagépekre tervezett Windows RT-vel bővül a Windows család, amelyet a felhasználók az eszközökön előtelepítve vásárolhatják meg. A Windows 8 legfontosabb újdonságai közé tartozik a gyors és gördülékeny Start képernyő, amellyel egy kattintásra hozzáférhetők a felhasználók számára fontos alkalmazások, például az új Internet Explorer 10 böngésző, amely tökéletesen támogatja az érintés alapú bevitelt, és integrálja a Microsoft ingyenes felhőszolgáltatását, a SkyDrive-ot.

Amellett, hogy számos új eszköz érhető majd el, a Windows 8 a már meglévő számítógépekre kedvezményesen telepíthető: azok a felhasználók, akik Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vásároltak 2012. június 2-át követően, mindössze 4.500,- Ft-nak megfelelő euróért juthatnak hozzá a Windows 8 Pro változathoz. Az ajánlat 2013. január 31-ig érvényes, melyre EZEN az oldalon lehet regisztrálni.

Azon felhasználók, akik korábban vásárolt eredeti Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszerrel rendelkeznek, szintén kedvezményesen frissíthetnek Windows 8 Pro rendszerre. A Windows 8 Pro frissítés letölthető verziójának promóciós ára 9.000,- Ft, míg a nagyobb elektronikai áruházláncokban kapható, telepítő DVD-t is tartalmazó kiadásának ajánlott végfelhasználói ára 17.990, Ft.

A Windows Áruházba a Windows 8 Consumer Preview megjelenése óta folyamatosan érkeznek jobbnál-jobb magyar fejlesztők által készített alkalmazások. Néhány példa:

Blogok az Áruházból. A Blog.hu app látványos formában gyűjti össze a legnépszerűbb blogokat, miközben a felhasználó által kiválasztott kedvenc blogok egyszerűen követhetők. A tartalom letisztult formában, mindeféle felesleges csillogó dizájnelem nélkül olvasható.
Windows 8-on megelevenedik a mesevilág. A Mese.tv alkalmazás meséket és dalokat kínál az egyik legkedveltebb magyar gyermekportál kínálatából - nemcsak gyerekeknek. Ennek az alkalmazásnak a segítségével bárhol és bármikor hozzáférhetők a gyermekkor legszebb meséi.
Megbízható időjárás-előrejelzés. A MetNet az első olyan alkalmazás, amely intuitív grafikus felülete mellett gépi beszéddel is bemutatja az időjárást. Az adatok a metnet.hu országos non-profit tartalomszolgáltatótól származnak. A felhasználók több szempont szerint is kereshetnek, ha a várható időjárásra kíváncsiak.
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 5 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

fabre

12 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez ment is a kedvencek közé. Még annyit kérdeznék, hogy a játékokat jobban futtatja-e, mint a 7?mosolygó smiley Most akarom újrarakni a windowst és nemtudom, hogy maradjak a 7-nél vagy már mehet a 8..röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 20 napja

Én upgradeelek az biztos..

válasz erre

babem

12 éve, 5 hónapja és 20 napja

végre normális ára van

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja