Megérkezett a VLC Media Player legfrissebb 2.0.2-es kiadása

2012. július 01.
3.3001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán a VideoLAN fejlesztőcsapata bejelentette, hogy elkészült és immár letölthető a népszerű VLC Media Player alkalmazásuknak legfrissebb, 2.0.2-es verziószámra fejlődött végleges kiadása.

A médialejátszó aktuális kiadása túlnyomórészt az eddig felfedezett hibák kijavításának eredményeként született meg, de a motorháztető alatt azért természetesen néhány új funkció is felsorakozik. Az újdonságok listáján köszönthetjük az úgynevezett HiDPI módot, amit kifejezetten az Apple új Retina kijelzőjével szerelt Mac gépekhez készítettek, de emellett a "libvlc" is menü-támogatást kapott.

Mac OS X alatt az ideiglenes lejátszási lista és a médiakönyvtár között a különböző elemek már rendezhetőek "drag and drop" módszerrel is, a billentyűzetek média gombjai pedig már nem csak az Apple gyártmányú billentyűzetek esetében támogatott, valamint az Apple Remote-on keresztül immár lehetséges alvó állapotba kapcsolni a gépet.

A Microsoft Windows XP operációs rendszert futtató számítógépek alapértelmezetten a DirectX módot használják, míg az optimalizálásoknak köszönhetően OpenGL alatt a YUV > RGB konverzió lényegesen hatékonyabb működéssel dicsekedhet. A VLC Media Player 2.0.2 már frissített libavcodec-el érkezik, de ezen kívül a taglib, illetve a további kódekek is legfrissebb változatukban vannak jelen.

Az ALSA kimeneti és a PulseAudio hangerő-szabályzási hibáit sikeresen kijavították, de a fejlesztőcsapat a demuxer, a különféle kódekek, a DirectShow, a RAR tömörítésű médiafájlok, a HTTP-s proxy hozzáférés, az audioeszközök választásánál, valamint az Intel-alapú Mac rendszereknél jelentkező bugokkal is sikeresen leszámoltak.

A frissen bejelentett VLC Media Player 2.0.2 Microsoft Windows és Linux operációs rendszerekhez készített változatai, illetve a hordozható verziója már letölthető az alábbi linkeken keresztül.

Megérkezett a VLC Media Player legfrissebb 2.0.2-es kiadása - 2. kép


Megérkezett a VLC Media Player legfrissebb 2.0.2-es kiadása - 3. kép

A VLC Media Player 2.0.2 - Windows letöltése (21,7 MB).
A VLC Media Player 2.0.2 - Windows portable letöltése (18,6 MB).
A VLC Media Player 2.0.2 - Linux letöltése (17,2 MB).
3 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Alap. Legjobb.

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nagy formák h egyszerre kihozzák minden platformra

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 3 napja

Legjobb videoplayer!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljaSándorkolbász profiljagery1113 profiljaXelosz profiljapityuska profiljaWickedSick profiljaM.O.R.P.H. profiljaManiac profiljarDAVE profilja