Megérkezett a SystemRescueCd legfrissebb kiadása

2013. június 09.
2.7221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán a friss verzióra lépett számítógépes alkalmazások tábora újabb taggal bővült, ugyanis elkészült a népszerű SystemRescueCd szoftver legfrissebb, immár 3.7.0-s verziószámmal jelölt kiadása, ami már természetesen a letöltési listákon is képviselteti magát.

Aki esetleg nem ismerné, a SystemRescueCd egy CD/DVD lemezről vagy bármilyen USB-s meghajtóról futtatható, a Gentoo Linux alapjaira épülő live operációs rendszer, aminek személyében egy hibajavításra kihegyezett programgyűjteményt köszönthetünk. A SystemRescueCd használatával a felhasználók kijavíthatják a számítógép adattárolóinak hibáit még akkor is, ha azon a telepített operációs rendszer el sem indul.

Az aktuális kiadás talán legfontosabb újdonsága, hogy a standard Linux rendszermag csomag az LTS (Long-Term Support) 3.4.47-re (rescuecd és rescue64), míg az alternatív kernelek a legújabb 3.9.4-es verziószámra frissültek (altker32 és altker64), tehát a velük érkező új funkciók is már rendelkezésre állnak.

A SystemRescueCd 3.7.0 helytakarékossági okokból visszaállt a korábbi GCC 4.4-re, ez ugyanis kisebb bináris fájlokat eredményez, az új fejlesztések frontján pedig a SafeCopy képviselteti magát, ami sérült (I/O hibás) meghajtókról képes adatokat lementeni. A jól megszokott hibavadászat természetesen ez esetben sem maradt el, így például már az NBD (Network Block Device) bootnál jelentkező összeomlások is javítva lettek. A SystemRescueCd 3.7.0 már letölthető erre a linkre kattintva.
3 hozzászólás

teferenc

11 éve, 9 hónapja és 19 napja

a hirens bootcd után a másik legjobb cucc az adatmentésben mosolygó smiley akkor használjuk,ha már a közönséges linux disztrók nem tudnak mit kezdeni a hibákkalröhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 9 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 19 napja

De jól is jön ez időnként!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja