Megérkezett a Stardock Start8 legfrissebb kiadása

2012. július 14.
3.2301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Microsoft jelenleg elérhető Windows 8 Consumer Preview változatának megjelenése alaposan megosztotta az operációs rendszer felhasználótáborát, ugyanis az említett kiadásban érvényesült a Microsoft azon ötlete és elhatározása, miszerint a felhasználóknak nincs szüksége a hagyományos, Start menüvel rendelkező munkaasztalra.

Ez a döntés nem csak az átlagfelhasználók nagy részét érintette kellemetlenül, hanem Brad Wardellt, a Stardock alapítóját és CEO-ját is, aki ennek hatására döntött úgy több hónappal ezelőtt, hogy fejlesztőcsapatával elindítják a Stardock Start8 névre keresztelt projektjüket.

A március első heteiben megérkezett legelső Stardock Start8 nem másra hivatott, minthogy a Windows 8 Consumer Preview tálcájára visszavarázsolja az eltávolított Start menüt, méghozzá egy átdolgozott, igény szerint konfigurálható formájában. A szóban forgó alkalmazásnak a tegnapi napon jelentették be a legfrissebb, 0.87-es verziószámra fejlődött kiadását, ami immár továbbfejlesztett működéssel, és új funkciókkal büszkélkedhet.

A program kínálatában már felbukkant a Start menü átméretezésének lehetősége, emellett a jobb egérgombbal előcsalható opciók segítségével aktiválható lett a "Futtatás" és a "Leállítás" funkciók is. Akárcsak az alkalmazás előző kiadásánál, természetesen most is lehetőség van a "Windows billentyű" segítségével a teljes képernyős Metro felületre váltani, de ezen kívül a felhasználók ízlés szerint megváltoztathatják a Start gomb kinézetét, valamint a program most már beállítható, hogy a Windows 8 indulásakor már alapértelmezetten a klasszikus munkaasztalt jelenítse meg az új Metro megoldás helyett.

A Start8 követelményének listája meglehetősen rövid, ugyanis csak a telepített Microsoft Windows 8 Consumer Preview meglétét igényli. A Stardock Start8 most beharangozott 0.87-es kiadása már ingyenesen beszerezhető az alábbi linkre kattintva, a letöltéshez pedig mindössze egy e-mail címet kell megadnunk.

A Stardock Start8 0.87 letöltése.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 12 napja

Zseniális!röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

12 éve, 9 hónapja és 12 napja

Na ennyit erről... röhögő smiley Jó hogy ennyire személyre szabható lett. mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja