Megérkezett a Sony hivatalos magyar nyelvű sajtóközleménye a PSP2-ről

2011. január 27.
2.5471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Sony Computer Entertainment Inc.

(SCE) ma bejelentette a következő generációs hordozható szórakoztató rendszerét (kódneve: NGP), amely biztosítja a tökéletes szórakoztató élményt. Az NGP 2011. év végén debütál. Az NGP célja, hogy olyan páratlan interaktív szórakozást nyújtson, amely kizárólag PlayStation-nel lehetséges. Ez az új rendszer olyan forradalmi kombinációját kínálja a gazdag játékkínálatnak és a hétköznapok közösségi kapcsolatainak, amit a SCE a PSP (PlayStation Portable) és PlayStation 3 (PS3) szórakoztató rendszereinek tapasztalatából merített.

Mély és magával ragadó játék a lelke a PlayStation DNS-ének, és az NGP a legújabb megtestesülése ennek a víziónak. Azáltal, hogy mind a Wi-Fi, mind pedig a 3G hálózatokhoz képes csatlakozni, valamint a különböző alkalmazásokkal együtt az NGP végtelen lehetőséget nyújt a felhasználóknak a barátaikkal való "találkozásra", a "csatlakozásra", a "felfedezésre", a "megosztásra" és a "játékra", legyenek ők bárhol a világon. A készülékben egy sor olyan funkció van, amely a legkorszerűbb, következő generációs, mindent elsöprő hordozható szórakozás élményét adja.

Lenyűgöző OLED és forradalmi felhasználói felület

Az NGP elülső kijelzője egy gyönyörű, multi-touch 5"-es szerves fénykibocsátású diódás (OLED) kijelző. Egy nagy teljesítményű CPU/GPU-val kombinált OLED lehetővé teszi olyan gazdag, vizuálisan lenyűgöző grafika megjelenítését, amely korábban soha nem volt látható hordozható szórakoztató rendszeren, sem játékokban, sem más digitális szórakoztató tartalomban. Az új rendszer tartalmaz továbbá egy egyedülálló hátsó multi-touch pad-et, és így az első érintőképernyővel együtt az NGP olyan új játékélményt nyújt, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy három dimenzió-szerű mozdulatokkal irányítsa a játékot, mint például "érintés, megfogás, tolás, nyomás, húzás" az ujjak mozgatásával.

Szuper Ovális Design és kettős Analóg botkormány

Az NGP egyrészt folytatja a PSP alapvető tervezési filozófiáját, másrészt alkalmazza a Szuper Ovális Design formát, hogy kényelmesen elférjen a felhasználók kezében. Ez az első alkalom, hogy egy hordozható szórakoztató rendszer két analóg botkormánnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi hogy még többfajta játék jelenjen meg a hordozható játékok között.

LiveArea

Az NGP-re készült valamennyi játékban lesz egy úgynevezett "LiveArena", ahol a játékosok megoszthatják egymással a szórakozást és az izgalmat. A játékosok hozzáférhetnek a SCE, valamint más fejlesztők és kiadók játékokkal kapcsolatos legfrissebb információihoz a PlayStation Network-ön keresztül. Továbbá az NGP felhasználók meg tudnak nézni egy "tevékenységi" naplót, ami folyamatosan frissül az ugyanezt a játékot játszó más játékosok teljesítményével, ami elindíthatja az aktív, valós idejű kommunikációt a játékosok között.

Közel (Near)

A SCE az NGP alapszolgáltatásaként a PlayStation Network-öt felhasználva helymeghatározáson alapuló szolgáltatást is nyújt majd. A "Near"-nek hívott új alkalmazás, amit kifejezetten erre a szolgáltatásra és hálózatra fejlesztettek, előre lesz telepítve a a rendszerben, hogy megtudhassák a játékosok, hogy barátjaik a közelben mivel játszanak éppen, vagy mivel játszottak korábban? A játékosok virtuálisan találkozhatnak barátaikkal, vagy új játékosokkal, függetlenül attól, hogy milyen játékot játszanak, csupán meg kell osszák játék információjukat az idő és távolság különböző dimenziójában.

Új játék médium

Az NGP egy új játék médiumot fogad el, ami az NGP szoftverei számára tervezett kisméretű, flash memória alapú kártya. Kihasználva a flash memória tulajdonságait, ez az innovatív kártya a teljes játékot, valamint kiegészítéseket és elmentett játék állásokat tud tárolni. A flash memória alapú kártya elfogadásával a SCE nagyobb kapacitású játék kártyákat is ki fog tudni adni, ezáltal téve lehetővé a fejlesztőknek, hogy még több játék adatot tároljanak a még gazdagabb és lebilincselőbb játékélmény érdekében.

Az NGP továbbá két kamerával is el lesz látva az elülső és a hátsó oldalon, valamint három mozgásérzékelővel, giroszkóp, gyorsulásmérő, és elektronikus iránytű, amelyek mindegyike lehetővé teszi, hogy a felhasználók a valódi élethez kapcsolódó szórakozás világát élvezhessék.

A ma bejelentett PlayStation Suite (PS Suite) szintén szorosan együtt fog működni az NGP-vel. Az Android bázisú hordozható készülékekre újonnan kifejlesztett és kiadott játék tartalmak szintén játszhatóak lesznek az NGP-n. Ennek eredményeképpen a játékosoknak nem csupán a legkorszerűbb tartalmakhoz, de a mobil piactérre jellemző alkalmi élményekhez is hozzáférése lesz.

Az SCE a megjelenéshez közeledve kiemelten támogatja majd a következő generációs hordozható szórakoztató platformot, az NGP-t és különböző intézkedéseket foganatosít, hogy tovább bővítse a hordozható játékok piacát.

Következő generációs hordozható szórakoztató rendszer (kódnév: NGP)

CPU: ARM? Cortex -A9 core (4 core)
GPU: SGX543MP4+
Külső méretek: Kb. 182.0 x 18.6 x 83.5 mm (sz x ma x mé)
Kijelző: (Touch screen) 5 hüvelyk (16:9), 960 x 544, kb.. 16 millió szín, OLED, Multi touch screen (capacitive típusú)
Hátsó touch pad: Multi touch pad (capacitive típusú)
Kamerák: Első kamera, hátsó kamera
Hang:Beépített sztereó hangszóró, Beépített mikrofon
Szenzorok: Hat tengelyű mozgásérzékelés (három tengelű giroszkóp, három tengelyű gyorsulásmérő), három tengelyű elektronikus iránytű
Helymeghatározás: Beépített GPS, Wi-Fi location service support
Gombok / Kapcsolók: PS gomb, Power gomb, Irányváltó gombok, Akció gombok, Flipper gombok, Jobb stick, bal stick, START gomb, SELECT gomb, Hangerő gombok (+/-)
Vezetéknélküli kommunikáció: Mobil hálózat kapcsolódás (3G), IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (Infrastructure mód/Ad-hoc mód), Bluetooth 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
2 hozzászólás

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ez eszméletlen. 4 magos prociiiiiii?meglepett smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 4 hónapja és 21 napja

Ez kegyetlen durva! Nekem mindenképpen kell egy ilyen, sosem tenném le. :0

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profilja