Megérkezett a SolusOS új 1.2-es kiadása

2012. szeptember 06.
1.8761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ikey Doherty az elmúlt napokban bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és letölthető a SolusOS névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 1.2-es számozással ellátott végleges kiadása.

A most beharangozott, Legacy kódnéven fejlesztett változat lényegében az 1.x sorozat második karbantartó kiadásának tekinthető, ami a hivatalos bejelentés szerint jobb GPU, Bluetooth és nyomtató támogatással lett felvértezve, de ezek mellett az egész rendszerre kiterjedő optimalizálásokat és javításokat is tartalmaz.

A SolusOS egy a népszerű Debian GNU/Linux stabil kiadására építkező ingyenes operációs rendszer, aminek fejlesztésénél az elsődleges célkitűzés volt, hogy a kezdő Linuxos felhasználók is egy magától értetődő, nagy tudású és könnyen kezelhető rendszert kapjanak kézhez, ami ráadásul még az öregebb számítógép konfigurációkon is megfelelő sebességgel képes futni.

A kiadásnak jelenleg három változata áll rendelkezésre, amik között megtalálható a PAE és a PAE nélküli 32 bites, valamint a 64 bites konfigurációkra kihegyezett variánsok is. A SolusOS 1.2 Legacy már a preempt és BFS támogatással kiegészített 3.0.0-ck1-solusos Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, asztali környezetből viszont továbbra is az előző Eveline kiadásokból megismert, klasszikus megjelenésű GNOME 2.30-as megoldást kínálja a felhasználóknak.

A bejelentés kiemelte az alaposan kibővített tárolót, az új iptables 1.4.8, az ufw 0.31.1, és HPLIP 3.12 szoftvereket, de a felhozatalból természetesen ezúttal sem hiányoznak az olyan népszerű programok sem, mint például a 15.0-ás Firefox webböngésző és Thunderbird levelezőkliens, a VLC Media Player 2.0.1, a Pidgin 2.10, valamint a LibreOffice irodai programcsomag 3.6.0-ás verziója. A SolusOS most bemutatkozó 1.2 Legacy kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A SolusOS 1.2 Legacy rendszerkövetelménye:
32 bites vagy 64 bites központi feldolgozó.
512 MB rendszermemória.
3 GB üres lemezterület.
Legalább 1024 X 768-as felbontással rendelkező kijelző.
DVD-RW optikai meghajtó, vagy USB-s adattároló.

A SolusOS 1.2 Legacy letöltése.
5 hozzászólás

Vendég

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Vendég írta:
Szerintem kell tudnia. Nem is nagyon találkoztam olyannal ami nem tud....
Én már igen.

válasz erre

Vendég

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Szerintem kell tudnia. Nem is nagyon találkoztam olyannal ami nem tud....

válasz erre

Raiden

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Köszi,majd megsasolom a közeljövőben.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

Raiden

8 éve, 2 hónapja és 26 napja

Mekkora?Tud magyarszkit?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljamarco profiljaGladosfreeman profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profiljaImperator profiljaBvektor profiljaManiac profiljakylx profilja