Megérkezett a Snowlinux 3 első RC kiadása

2012. augusztus 10.
1.6351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Alig két hónapja jelent meg a Snowlinux 2 Cinnamon kiadása, azonban a fejlesztőcsapat a jelek szerint továbbra is gőzerővel munkálkodik, ugyanis Lars Torben Kremer bejelentette az elkövetkező, immár 3-as számozással ellátott operációs rendszerüknek első Release Candidate, vagyis kiadásra jelölt változatát.

A Crystal névre keresztelt verzió a legendás stabilitású Debian 6.0 Squeeze alapjaira építkezik, ennek fényében az sem meglepő, hogy teljes mértékben kompatibilis is vele. A leglényegesebb újdonság, hogy a Snowlinux 3 RC már a 3.2.0 LTS (Long-Term Support) Linux rendszermaggal érkezik, így a kiadás egészen 2014 februárjáig teljes körű támogatást élvez.

Az Unity és a GNOME 3-ban történt drasztikus változtatások miatt a fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy továbbra is a klasszikus megjelenésű GNOME 2-es megoldást részesítik előnyben, aminek megjelenését a GTK 3 kompatibilitással felvértezett "Snowlinux-Metal-Theme" kinézettel egészítettek ki. További újdonság, hogy az alapértelmezett webböngésző szerepét immár a Mozilla Firefox 14.1 tölti be, ami mellett természetesen megtalálható a Thunderbird 14 levelezőkliens is.

Az új kiadásban a Nautilus már Dropbox integrációval gazdagodott, míg az alapértelmezett keresőmotor a DuckDuckGo lett, de a felhozatalból nem hiányzik még a népszerű LibreOffice irodai programcsomag 3.4.6-os verziója sem. A most bejelentett Snowlinux 3 RC Crystal 32 bites és 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO lemezképei letölthetőek az alábbi linkeken keresztül, ám a bejelentés felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a most megjelent Release Candidate változat még nem tükrözi a végleges operációs rendszer képességeit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre, illetve éles rendszeren való használatát nem javasolják.

A Snowlinux 3 RC Crystal rendszerkövetelménye:
X86-os központi feldolgozó.
256 MB rendszermemória.
2 GB üres lemezterület.
Minimum 800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő.
CD-ROM optikai meghajtó, vagy USB csatlakozó.

A 32 bites Snowlinux 3 RC Crystal letöltése (820 MB).
A 64 bites Snowlinux 3 RC Crystal letöltése (824 MB).
2 hozzászólás

Raiden

9 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nekem egyenlőre elég a puppy, meg az ubi+xp.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 2 hónapja és 7 napja

Sokszor találkoztam már vele, de eddig még nem próbáltam, szóval asszem leszedem. Még az is lehet, hogy élesben próbálom ki, úgy látom keveset foglal. Vagy ez lesz a téli OS-em.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja