Megérkezett a Slackel KDE legfrissebb kiadása

2012. május 09.
1.4261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Dimitris Tzemos az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Slackel KDE operációs rendszerüknek legfrissebb, KDE 4.8.2-1-es jelzéssel ellátott verziója.

A Slackel egy ingyenes, Linux rendszerre épülő megoldás, és ahogy azt már a nevéből is kitalálhatjuk a népszerű Slackware és Salix disztribúciók legfrissebb példányainak képességeit kamatoztatja. Az operációs rendszer aktuális kiadása négyféle változatban készült el, mégpedig telepíthető és live lemezkép formájában, amikből természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett verziók rendelkezésre állnak.

A Slackel Live DVD verziója természetesen nem csak optikai lemezről használhatóak, hanem bármilyen USB-s adattárolóról könnyedén működésre bírható. Ahogy azt már az operációs rendszer neve is mutatja, a Slackel aktuális kiadása az asztali környezetek közül a KDE legfrissebb, 4.8.2-es változatát kínálja a felhasználóknak, ami a fejlesztőcsapat munkájának köszönhetően több KDE-re kihegyezett programmal is bővült.

Multimédiás fronton köszönthetjük többek között a Bangarang 2.1, a Clementine 1.0.1, a K3b 2.0.2, a Krita, a Karbon, a Gwenview, a KColorChooser, a Ksnapshot, illetve a VLC 2.0.1-et, a Salix kódek telepítőjének köszönhetően pedig az esetleges hiányzó bővítményeket néhány egyszerű lépéssel lehet installálni.

A Slackel friss verziójának felhozatalából persze nem hiányzik a Mozilla Firefox 12.0, a Pidgin, a Calligra irodai programcsomag (Calligra Words, Calligra Stage és Calligra Tables), a KOrganizer, a KAddressBook és az Okular dokumentum megjelenítő sem.

Akárcsak az előző verziók esetében, a csomagkezelésért most is a "slapt-get" és a Gslapt grafikus frontend-je felel, de a felhozatalban megtalálható a Salix-ből ismert Sourcery is. A Slackel legfrissebb KDE 4.8.2-1-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Slackel KDE 4.8.2-1 letöltése.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljaWickedSick profilja